Новини

На Херсонщині з`являться центри для підготовки спеціалістів для роботи з інклюзивними дітьми

Херсонщина долучається до всеукраїнського проекту щодо запровадження інклюзивної освіти та підготовки спеціалістів відповідного профілю.

Начальник обласного управління освіти і науки Херсонщини Євген Криницький зазначив, що з наступного року в регіоні з`являться ресурсні центри інклюзивної освіти. Для реалізації цього проекту виділені кошти з держбюджету.

Яку функцію виконують регіональні інклюзивні центри?

В умовах запровадження правок до закону «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими потребами до освітніх послуг виникла нагальна потреба у підготовці спеціалістів відповідного профілю. Цю функцію якраз і покладено на ресурсні інклюзивні центри (РІЦ).

Головна задача центрів даної спеціалізації полягає у підготовці фахівців з інклюзивною компетентністю, а також консультативна взаємодія з батьками та педагогами. Дані центри з'являться замість психолого-медико-педагогічних консультацій (ПМПК).

Запровадження РІЦ в Україні

В Україні пілотний ресурсно-інклюзивний цент був створений у Львівському національному університеті ім. І.Франка ще у 2010 року.

Активне впровадження інклюзивної освіти на всеукраїнському рівні розпочалося у минулому році з Запоріжської області. З першого вересня поточного року до проекту долучилися ще чотири регіони (Чернігівська, Житомирська, Хмельницька, Дніпропетровська області).

Як зазначила перша леді України пані Порошенко до 1 вересня 2018 року інклюзивно-ресурсні центри запрацюють по всій Україні.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter