Новини

Важлива інформація від УЦОЯО щодо вступної кампанії для керівників закладів освіти

Український центр оцінювання якості освіти звернувся до керівників закладів загальної середньої та професійної освіти:

«Шановні керівники закладів загальної середньої та професійної освіти! Ми знаємо, що ви працюєте в непростих умовах, дехто з вас засинає і прокидається під обстрілами і бомбардуваннями, та разом ми не тільки переможемо цю нечисть, а й допоможемо нашим випускникам вступити до омріяних закладів вищої освіти. Для цього просимо вас зважити на таке».

Що пропонує наразі УЦОЯО?

  1. Якщо учні/студенти вашого закладу освіти уже зареєструвалися для проходження ЗНО і ви завчасно надіслали документи до відповідного регіонального центру. У такому випадку ваші випускники вважаються потенційними учасниками вступних іспитувань. УЦОЯО просить стежити за новинами на сайті й заходити до свого Кабінету керівника. Певна частина випускників могла втратити сертифікати ЗНО, тож найближчим часом у ньому буде розміщено логіни й паролі до Інформаційних сторінок випускників. Якщо є змога, передавайте цю інформацію випускникам, щоб надалі вони могли підтвердити своє бажання цьогоріч вступати до закладів вищої освіти, а також зазначити місто, де вони перебуватимуть у період тестування. Якщо ж такої можливості у вас немає ー не хвилюйтеся: найближчим часом УЦОЯО повідомить, як діяти випускникам у такій ситуації.
  2. Якщо учні/студенти вашого закладу освіти вже зареєструвалися для проходження ЗНО, ви зібрали їхні документи, однак не встигли їх надіслати до відповідного регіонального центру. На цей випадок УЦОЯО розробив кілька алгоритмів дій.

Ситуація 1. Ви маєте змогу надіслати документи ваших учнів, а ваш заклад освіти розміщено в одній із цих областей:

  • Вінницька, Житомирська, Хмельницька;
  • Дніпропетровська, Запорізька;
  • Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська, Тернопільська;
  • Львівська, Рівненська, Волинська;
  • Одеська, Кіровоградська області.

Тобто якщо ви знаходитеся в зонах обслуговування Вінницького, Дніпропетровського, Івано-Франківського, Львівського, Одеського регіональних центрів оцінювання якості освіти. У такому випадку якнайшвидше, але не пізніше 9 квітня, надішліть реєстраційні документи до відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти. 

Ситуація 2. Ви маєте змогу надіслати документи ваших учнів засобами поштового зв’язку, а ваш заклад освіти розміщено в одному з таких регіонів:

  • Донецька, Луганська області;
  • Київська, Черкаська, Чернігівська області, м. Київ;
  • Харківська, Полтавська, Сумська області;
  • Херсонська, Миколаївська області.

Тобто ви знаходитеся в зонах обслуговування Донецького, Київського, Харківського і Херсонського регіональних центрів оцінювання якості освіти. Якнайшвидше, але не пізніше 9 квітня, надішліть реєстраційні документи до регіональних центрів оцінювання якості освіти відповідно до такої схеми:

  1. Донецька, Луганська області ー Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти (вул. Київська, 46, м. Вінниця, 21009, (0432) 65-65-35, vintest@vn.testportal.gov.ua).
  2. Харківська, Полтавська, Сумська області ー Дніпропетровський регіональний центр оцінювання якості освіти (вул. Новоселівська, 27, м. Дніпро, 49083, (056) 790-24-99, (068) 151-16-43, rc.dnepr@dp.testportal.gov.ua).
  3. Київська, Черкаська, Чернігівська області, м. Київ ー Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти (вул. Бандери, 1, м. Івано-Франківськ, 76018, (0342) 75-09-75, office@test.if.ua).
  4. Херсонська, Миколаївська області ー Одеський регіональний центр оцінювання якості освіти (вул. Академіка Корольова, 26, м. Одеса, 65114, (048) 784-69-95, rc.odesa@od.testportal.gov.ua).

УЦОЯО просить стежити за новинами на сайті й заходити до свого Кабінету керівника. Після опрацювання документів у ньому буде розміщено логіни й паролі до Інформаційних сторінок випускників. За можливості передавайте цю інформацію учням/студентам, щоб надалі вони могли підтвердити своє бажання цьогоріч вступати до закладів вищої освіти, а також зазначити міста, де абітурієнти перебуватимуть на період тестування. Якщо ж такої можливості у вас немає, то не хвилюйтеся: найближчим часом ми повідомимо, як діяти випускникам у такій ситуації.

Ситуація 3. Ви маєте змогу надіслати документи ваших учнів лише електронною поштою, а ваш заклад освіти розміщено в одному з таких регіонів:

  • Донецька, Луганська області;
  • Київська, Черкаська, Чернігівська області, м. Київ;
  • Харківська, Полтавська, Сумська області;
  • Херсонська, Миколаївська області.

Тобто ви знаходитеся в зонах обслуговування Донецького, Київського, Харківського і Херсонського регіональних центрів оцінювання якості освіти. У такому випадку УЦОЯО радить працювати відповідно до алгоритму, описаного в Ситуації 2, однак документи надсилати на електронні скриньки відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти. 

Ситуація 4. Ви не маєте змоги надсилати документи ваших випускників. Не хвилюйтеся і за можливості повідомте випускників про необхідність створити реєстраційні картки до 9 квітня (з алгоритмом дій випускників можна ознайомитися за посиланням). УЦОЯО опрацює їхні матеріали без комплектів документів. Також важливо стежити за новинами на сайті й заходити до свого Кабінету керівника. Після опрацювання документів у ньому буде розміщено логіни й паролі до Інформаційних сторінок ваших випускників. Якщо маєте змогу,  просимо вас передати цю інформацію учням/студентам, щоб надалі вони могли підтвердити своє бажання цьогоріч вступати до закладів вищої освіти, а також зазначити міста, де абітурієнти перебуватимуть у період тестування. Якщо ж такої можливості у вас немає ー ми повідомимо про інші алгоритми інформування учасників про їхні логіни й паролі.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter