Новини

Відміна ДПА: Верховна Рада готує зміни до законодавства

У Верховній Раді України вже працюють над змінами до законодавства, прийняття яких дозволить випускникам шкіл не проходити ДПА у форматі Зовнішнього незалежного оцінювання. Але це стосується лише тих учнів, які не планують цього року вступати до ВНЗ. Про це під час погоджувальної ради повідомив голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак:

«ДПА – зараз готуються зміни до «ковідівського» закону, які дозволять звільнити учнів 11 класу від проходження ДПА у формі ЗНО. Вони отримають атестати про повну загальну середню освіту лише до кінця червня. Це стосується лише тих дітей, які не планують з тих чи інших причин вступати до закладів вищої освіти. Цей крок може зменшити навантаження на центри тестування приблизно на 30%».

Також він зазначив, що цьогорічне ЗНО для дітей, які мають намір вступати до ВНЗ, має відбутися за будь-яких обставин:

«Ті діти, які планують цього року вступати до закладів вищої освіти, обов’язково повинні проходити ЗНО. І ЗНО має відбутися за будь-яких умов».

Сергій Бабак наголосив на тому, що довіра до ЗНО вибудовувалася роками, воно має відбутися, аби завадити корупційним схемам. 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter