Новини

Віктор Ляшко: У кожній школі має бути медичний працівник

Кожна школа (незалежно від форми власності) повинна мати медичного працівника. Про це написав на своїй сторінці у Facebook головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Так він прокоментував постанову Кабміну «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти».

Він зазначив, що під час освітнього процесу має вестися постійний моніторинг стану здоров’я учнів.

«Відповідно до затвердженого Порядку, медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти, а у випадку відсутності у закладі освіти медичного працівника, можна укласти договір із будь яким закладом охорони здоров’я про медичне обслуговування».

                                       головний санітарний лікар України Віктор Ляшко

Медичне обслуговування саме в ЗЗСО передбачає низку заходів, зокрема, контроль своєчасності проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації. Також серед завдання медичного обслуговування варто виділити інформування з питань вакцинації, профілактику інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров’я, протидію поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їхнього фізичного та психічного здоров’я.

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter