Новини

Сергій Шкарлет: Молодші класи після завершення карантину можуть повернутися до школи

Молодші класи після завершення карантинних обмежень можуть повернутися до повноформатного навчання. Щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою. Про це написав у своєму Telegram-каналі Сергій Шкарлет. 

«Запитання, яке найчастіше чую протягом останнього тижня, звучить приблизно так: "Чи повернуться діти до шкіл і коли це станеться?" Особливо воно актуальне для батьків учнів 1-4 класів, які зараз опинилися у складній ситуації вибору між роботою та потребою допомагати дітям із навчанням».

                                     Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Він зазначив, що остаточне рішення з цього питання залежить не лише від нього, або не лише від Міністра охорони здоров'я України. Тут грають роль багато факторів. Також він наголосив на тому, що цілком поділяє позицію та прислухаюся до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні. Саме тому МОН та МОЗ постійно та тісно комунікують. 

«Щиро сподіваюсь, що найближчим часом статистика захворюваності на COVID-19 та спроможність медичної системи стримувати епідемічні хвилі все-таки дозволять нам рекомендувати місцевій владі частково повертати дітей до звичного формату навчання. Як скоро це станеться, залежить від кожного з нас та нашої сумлінності під час дотримання карантинних вимог».

                                     Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter