Новини

Вивчаємо досвід НУШ: підсумки першого дня інтернет-конференції від «На Урок»

Початкова школа – чи не найважливіший освітній етап, адже саме вона закладає основу, на якій поступово вибудовуватиметься хмарочос знань. І зараз саме заради цього функціонує НУШ. Для того, аби проаналізувати досягнення та досвід педагогів, методистів, які працюють у системі Нової української школи, ми організували Всеукраїнську інтернет-конференцію «Нова українська школа 2020: досвід і перспективи».

Ірина Котляр – «365 днів до НУШ (позашкільна освіта для дошкільнят)»

Колич починається НУШ? Ще у дитячому садку! Адже дітей необхідно підготувати до навчання у школі. Про те, як це зробити, розповіла під час свого виступу Ірина Котляр. Лекторка розкрила ключові критерії готовності дитини до школи та розповіла, якими ключовими компетентностями має володіти майбутній першокласник. 

Які ж методи та прийоми використати для підготовки дітей до НУШ? Тут допоможуть створення лепбуків і дайджестів, проходження цікавих квестів, технології ТРВЗ, різномантні дидактичні ігри і дослідницька діяльність. А ще у пригоді стане використання багатофункціональних практично-діяльнісних посібників на заняттях. Лекторка навела цікаві приклади з особистого досвіду та порадила неодмінно проводити психологічні тимбілдінги для батьків і педагогів. Бажаєте дізнатися більше? Подивіться виступ!

Тетяна Цюрмаста – «Якщо ти хочеш змін у майбутньому – стань цією зміною в сьогоденні (інклюзивна освіта)»

Як організувати ефективне та результативне навчання дітей з особливими освітніми потребами? Відповіді на це важливе запитання присвятиа свій виступ Тетяна Цюрмаста. Чким має бути вчитель? Він має любити учнів і свою роботу, використовувати сучасні технології для роботи, співпрацювати з батьками дітей, пам'ятати, що кожен учень – унікальна особистість... І не тільки! 

Лекторка розкрила ключові пріоритети роботи педагога:

  • створення комфортного освітнього середовища;
  • особисту мотивацію;
  • організацію освітнього процесу, що приноситиме радість дитині.

Також спікерка зупинилася на оптимальних формах проведення уроків і поділилися власним досвідом, розкривши принципи, яких сама дотримується у своїй роботі, а потім поділилася таємницями підтримки мотиваційного інтересу до навчання. Хочете дізнатися більше? Неодмінно подивіться виступ! 

Дар'я Грицик – «Якщо ти хочеш змін у майбутньому – стань цією зміною в сьогоденні (інклюзивна освіта)»

Як працювати з учнями, які належать до покоління Z? Це так звані «цифрові діти», взаємодія з якими дійсно не завжди проста. Саме цьому був присвячений виступ Дар'ї Грицак. НУШ – чудова можливість для роботи з цими дітьми! А як саме працювати?

Організувати комфортний простір, ефективно розподілити час, дозволяти дітям самостійно контролювати ситуацію та пояснювати, для чого саме їм потрібні ці знання. Спікерка радить неодмінно враховувати такі наюнси:

  • діти покоління Z потребують візуальної інформації;
  • учитель має пам'ятати про проблему кліпового мислення;
  • надавати перевагу чітко структурованій інформації;
  • будувати освітній процес таким чином, аби діти могли швидко отримати очікувані результати;
  • працювати на спільне перетворення світу.

Також Дар'я Грицик звернула увагу на особливості співпраці з батьками та соціалізацію дітей та на можливості використання LEGO під час навчання. Уже хочете дізнатися подробиці? Перегляньте виступ!

Олександр Козленко – «Вимірювання навчальних досягнень: чого навчив дистанційний формат»

Дистанційний формат став випробуванням для всіх. Але чого він нас навчив? Саме це питання розкрив під час свого виступу Олександр Козленко. 

Лектор зупинився на форматах дистанційних уроків, які дійсно були цікавими для учнів та ефективними, та на проблемах оцінювання знань. Рейтинги (накопичувальні, ділильні), компетентнісне оцінювання (формувальне) – як з ними працювати? Як організувати групову роботу? Як взагалі має виглядати здорова компетентністна система? Про все це (і не тільки!) ви можете дізнатися, відвідаши виступ! 

Ірина Гондюл – «ТОП-7 дивовижних людей, досвід яких може надихнути Вчителя Нової української школи»

Наскільки важливе для вчителя натхнення? Неймовірно важливе! А що надихає краще, як не приклад інших? Про це говорила під час свого виступу Ірина Гондюл. 

Спікерта поділилася особистим досвідом та розповіла про людей, які надихають особисто її. Це визначні постаті, приклад життя та робота яких можуть стати справжнім джерелом натхнення для вчителів. Що можуть порадити педагогам Брайан Трейсі. Майкл Роуч, Міучча Прада, Андрій Федорів, Алла Задніпровська, Олена Тараріна та загадкові люди Х? І як «ранкове танго» може змінити ваше життя? Дізнайтеся, переглянувши виступ! 

Це був насичений день. Але це лише перший день інтернет-конференції «Нова українська школа 2020: досвід і перспективи». Приєднуйтеся до нас завтра, 19 червня, та отримайте безліч корисних порад! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter