Т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час години запитань до уряду у парламенті розповіла про проведення ЗНО:

«ЗНО буде відбуватися у безпечних умовах відповідно до рекомендацій головного державного санітарного лікаря. Зараз у нас все готово для проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня. У 2020 році на основну сесію ЗНО зареєструвалось 379 493 учасники. Для всіх учасників УЦОЯО підготував 82 890 аудиторій. Щоб тестування пройшло у безпечних умовах спільно з партнерами закуплено та доставлено в області 3 230 104 маски, 3 250 безконтактних термометрів, 11 630 комплектів для захисту медиків, 104 382 літри антисептиків і 28 100 літрів дезінфікуючих засобів. Для проведення ЗНО залучено 242 650 працівників і 11 630 медиків. 17 областей вже доставили засоби індивідуального захисту у всі пункти тестування. 7 інших областей та місто Київ закінчують довезення необхідних засобів сьогодні та у понеділок».

Щодо готовності пунктів тестування – її перевіркою займатиметься Держпродспожив служба. Любомира Мандзій зазначила, що наразі розроблено безпечний алгоритм дій для проведення та довезення тестування. 

Готовність пунктів тестування контролює Держпродспожив служба згідно з спеціальним протоколом. 

«Алгоритм дій щодо проведення ЗНО: всі отримали запрошення із визначеним часом входу в місце тестування. Учасники самостійно або організованим транспортом будуть довезені до пункту тестування. До пункту тестування учасники допускаються з 09:50 до 10:50. На вулиці перед пунктом тестування, в коридорах самих пунктів необхідно дотримуватися соціальної дистанції і учасники про це будуть повідомлені і вже знають. На вході учасникам буде проводитись термометрія та оцінка на ознаки гострого респіраторноного захворювання. Отримають всі маски та зможуть продезінфікувати руки. Після ідентифікації учасник проходить до своєї аудиторії. За вказівниками до своєї аудиторії підходить учасник і ще раз проходить ідентифікацію».

т.в.о міністра освіти і науки Любомира Мандзій

А після завершення тестування учасник має здати бланк та на виході викинути використану маску у спеціально визначену урну. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter