П'ять онлайн-ресурсів для проведення сучасних занять.

Ваші учні більше люблять дивитися у смартфони, ніж читати книжки? Що поробиш, таке зараз покоління. Саме тому сучасному вчителю стануть у пригоді різноманітні онлайн-сервіси, робота з якими точно зацікавить учнів. А також дозволить організувати роботу не тільки на уроці, а і дистанційно.

Thinklink для створення інтерактивних зображень

Сервіс, на якому до зображення можна додати інтерактивні відео, картинки, музику, тести та інші мітки. Використовуючи цей інструмент ви можете створити:

  • інтерактивну карту (чудова наочність для уроків географії та історії);
  • інтерактивну таблицю (у такій табличці можна розмістити набагато більше корисних матеріалів та посилань);
  • інтерактивну опорну схему (може стати справжньою підказкою для учнів);
  • інтерактивне відео.

Ресурс умовно безкоштовний: є платні послуги, але тих функцій, що надаються безкоштовно, цілком достатньо для якісної роботи.

Jigsawplanet – сервіс для створення онлайн-пазлів

Бажаєте розвивати увагу та пам'ять учнів? Спробуйте пазли! Але, звісно, не звичайні, а навчальні. Ви можете самостійно створити пазли з будь0яким сюжетом та запропонувати їх учням. Так, якщо створити пазл із географічною картою, діти краще запам'ятають її складові, оскільки звертатимуть увагу на деталі. 

А ще це чудовий інструмент для розвитку логічного та креативного мислення, та й просто розвага, на яку можна відволіктися після складної теми.

IMGonline – залучення дітей до створення власних медіапродуктів

Діти люблять різноманітні меми, мотиватори та демотиватори, цікаві цитати від відомих персон тощо. Щоб пересвідчитися у цьому, достатньо зазирнути хоча в один популярний молодіжний паблік. Дехто з ваших учнів уже створює такі медіапродукти самостійно, а дехто вважає, що ніколи б не зміг такого зробити. Дайте роботу і тим, і іншим!

За допомогою цього сервісу можна легко візуалізувати цитати відомих учених та письменників, або навіть зміст якогось літературного твору. Просто спробуйте, от побачите, дітям сподобається!

Wordart – cервіс для створення хмар слів

Учні мають щодня засвоювати величезний масив інформації. Але часто виходить, що систематизувати її не так просто! Утім, ви можете допомгти учням, запропонувавши створити хмари слів! За їх допомогою можна без проблем візуалізувати термінологію, що сприятиме швидкому запам'ятовуванню інформації.

За допомогою пропонованого сервісу можна створювати яскраві хмари різної форми. Діти можуть візуалізувати поняття, шукати серед слів на хмаринці зайве, складати речення з набору слів, ілюструвати слова для презентації тощо. 

Ребус №1 – сервіс для створення ребусів

Ребуси – це завжди цікаво. Хто з нас не любив розгадувати їх у дитинстві? Це чудовий варіант дозвілля! А ще це непоганий варіант для розвитку логічного мислення, адже розгадування ребусів потребує неабиякої кмітливості. Ви можете використати такі ребуси під час підготовки до будь-якого уроку. Зрештою, навіть найсерйозніше завдання може стати трохи цікавішим саме завдяки несподіваному ребусу.

Детальніше про використання інтернет-ресурсів та роботу з візуальними джерелами ви можете дізнатися безпосередньо з виступу Наталії Понежі, вчителя-експерта від Microsoft, педагога-тренера курсів «Соціальні сервіси Web- 2.0 в навчально-виховному процесі».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter