Тестування як новий вид організації навчального процесу.

Бажаєте урізноманітнити навчальний процес, зробивши його більш цікавим та динамічним? Використайте тести! Це допоможе вам виміряти навчальні досягнення учнів, проаналізувати, наскільки добре засвоєно матеріал, та просто пожвавити навчання. До того ж, створення цікавих тестів – чудове «тренування» для вчителя!

1. Тести – зручний метод навчання

Тести зручні тим, що проходити їх можна майже кожного уроку. І це чудово! Адже учні одразу зможуть використати отримані знання на практиці. Школярі побачать, чого вони навчилися та чого їм ще треба навчитися. І, що дуже важливо, постійні тестування підготують їх до найголовнішого тесту – ЗНО. Діти звикнуть до такого формату роботи, а отже, менше нервуватимуть на зовнішньому незалежному оцінюванні.

Крім того, доведено, що учні, які пройшли тестування одразу після того, як вивчили матеріал, більш реалістично оцінюють власні сили та знання. Більше того: вони краще запам’ятовують інформацію у довгостроковій перспективі, а виявлені під час тестування прогалини стають для них стимулом до глибокого вивчення матеріалу.

2. Тести – можливість залучити учнів до співпраці

Звісно, тести у класичному розумінні перш за все потрібні для вимірювання навчальних досягнень та перевірки знань учнів. Але це ще не все! Тести – чудовий інструмент для співпраці: учні можуть виконувати завдання у парах чи групах, вони можуть допомагати одне одному знайти правильну відповідь, а потім пояснити, чому треба було обрати саме цей варіант. Але спочатку варто окреслити умови: працюємо без залучення сторонніх джерел (підручників, інтернету тощо).

3. Тести – можливість надати миттєвий зворотній зв’язок

Діти дуже нетерплячі, вони прагнуть якомога швидше дізнатися, яку оцінку отримали за виконану роботу. Та й відкладати надовго розбір неправильних відповідей теж не варто. Побачивши, в яких запитаннях було зроблено помилки, ви зможете одразу проаналізувати їх та пояснити, чому учні були неправі. До того ж, миттєвий зворотній зв’язок підвищує ефективність запам’ятовування.

Використовуючи онлайн-тести «На Урок», ви зможете провести тестування у реальному часі безпосередньо у класі, а отже – одразу отримаєте результати та зможете проаналізувати роботу дітей, прокоментувавши кожне запитання.

4. Тести – це цікаво та небуденно

Так, основна мета тестування – перевірка рівня засвоєння навчальної інформації, і так, інколи ця інформація дуже складна. Але ж будь-яке запитання можна подати у цікавій формі! Наприклад, тест з теми «Динаміка» (фізика) можна побудувати у форматі цікавої розповіді, сторітелінгу.

І, звісно, не забуваємо про різні форми роботи! Під час проходження ЗНО діти зіштовхнуться з різними запитаннями – як за рівнем складності, так і за формою. Отже, і ви можете використовувати різні варіанти, чергуючі короткі та довгі запитання, виставляючи у налаштуваннях один чи декілька правильних варіантів відповіді. А ще інколи варто залишати відкриті запитання, що потребують розгорнутої відповіді.

5. Тести – можливість дати об’єктивну оцінку

Учень лишається сам на сам із запитанням та варіантами відповідей, серед яких йому треба обрати правильний. Сама можливість помилитися, формулюючи думку, або наговорити зайвого, як під час усної чи письмової відповіді, виключена. До того ж, створюючи тести на платформі «На Урок», ви можете обрати пункт «Перемішати завдання», що дозволить знизити ризик списування.

Онлайн-тести – чудова можливість урізноманітнити навчальний процес, зробити його більш цікавим та небуденним. Дізнайтеся про них більше, приходьте 11 квітня о 18.00 на вебінар «Онлайн-тести – сучасна альтернатива традиційним засобам навчання». На вас чекає багато цікавинок!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter