Новини

ЮНІСЕФ: школи не є головним фактором передачі вірусу в громадах

За даними ЮНІСЕФ, кожен 9-й інфікований на COVID-19 у 87 країнах є дитиною або підлітком до 20 років. Це 11% із 25,7 мільйона інфікованих осіб, про яких наразі відомо. При цьому школи не є головним фактором передачі коронавірусу в громадах, а діти частіше заражають поза закладами освіти.

Якщо порівнювати ситуацію у різних вікових категоріях, то серед підлітків віком 10-19 років хворих більше, ніж серед дітей 0-9 років. Крім того, серед ніх більше хлопців, аніж дівчат (цікаво, що таких розподіл зберігається і в інших вікових категоріях).

«З початку пандемії COVID-19 існував стійкий міф про те, що це захворювання майже не вражає дітей. Але це твердження дуже далеке від істини».

                                   виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Фор

Утім, навіть за умови, що діти можуть передавати вірус одне одному ті іншим, переваги від роботи шкіл значно перевищують фактори,  пов’язані із їх закриттям. Звісно, при цьому учні мають дотримуватися заходів безпеки.

Також Генрієтта Фор зазначає, що хоча діти можуть хворіти та поширювати захворювання, це все одно лише вершина пандемічного айсберга. Найбільшу ж загрозу для них становлять перебої в роботі найважливіших сервісів та послуг та стрімке зростання рівня бідності. Також в ЮНІСЕФ наголошують на тому, що існує велика потреба у поглибленому аналізі даних про зараження, смертність та тестування. Це дозволить краще зрозуміти, як криза впливає на найбільш незахищених дітей, та визначити необхідні кроки у відповідь.

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter