Новини

МОН пропонує для громадського обговорення нову редакцію Положення про спеціальну школу

Міністерство освіти і науки України представляє для громадського обговорення нову редакцію Положення про спеціальну школу. Нагадаємо, воно було затверджено постановою КМУ від 6 березня 2019 р. № 221 «Про затвердження Положення про спеціальну школу та Положення про навчально-реабілітаційний центр».

У новій редакції Положення зазначається, що навчання у школі такого типу має здійснюватися відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти (якщо дошкільне відділення взагалі наявне) та Державних стандартів загальної середньої освіти. Також в оновленому документі йдеться  про нові вимоги до спеціальної школи. Наприклад, визначено мінімальну кількість учнів (вихованців) спеціальної школи, вимоги до матеріально-технічної бази, наявності обладнаних кабінетів для надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг відповідно до профілю спеціальної школи. 

Проєкт також передбачає можливість створення структурних підрозділів спеціальної школи, зокрема дошкільного відділення та пансіону, реабілітаційного відділення. Також розмежовано освітні послуги та послугу проживання у пансіоні. Корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги (допомогу) спецшколи зможуть надавати навіть тим дітям, які не є учнями (вихованцями) спеціальної школи і не отримують таких послуг в інших закладах чи установах освіти.

Ознайомитися з новою редакцією проєкту детальніше можна за посиланням.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта приймаються до 7 грудня 2020 року поштою за адресою: Міністерство освіти і науки України, директорат дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти, пр. Перемоги, 10, м. Київ, 01135, тел. (044) 481-32-39, e-mail: inclusion@mon.gov.ua (Набоченко Ольга Олександрівна, державний експерт експертної групи з питань інклюзивної освіти директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти).

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter