Основні тези виступу Ганни Дудіч.

Улітку в педагогів з’являється час на відпочинок. А ще точно можна виділити час для саморозвитку! Наприклад, знайти нові для себе фахові сайти, які точно стануть у пригоді під час роботи та допоможуть зробити викладання ефективнішим. Саме про такі ресурси розповіла під час свого виступу в межах інтернет-конференції «Професійний розвиток учителів англійської мови» Ганна Дудіч.

Англійська з офіційних джерел

Один із найцікавіших ресурсів для вчителів англійської – сайт «Teaching English» від британського консульства. Ресурс безкоштовний, на ньому можна знайти багато цікавої інформації для навчання англійської молодшокласників, підлітків і дорослих. А ще тут безліч цікавого для вчителів. Тут ви можете ознайомитися з корисними публікаціями, ресурсами для викладання, новинами та подіями, послухати подкасти. Найкориснішими розділами сайту стануть: 

  1. «Resource books» зі вкладки «публікації». Тут можна завантажити плани уроків, лекції, кейси, дисертації та інші матеріали, створені відомими вчителями, авторами підручників та вченими. 
  2. «Webinars» зі вкладки «новини та івенти». Варто зауважити, що тематичні вебінари не завжди доступні в записі.
  3. «Teachers» зs вкладки «професійний розвиток». Тут ви знайдете чимало порад, методик і посилань на інші фахові ресурси.

Також на сайті є спеціальний буклет (Framework), що допоможе спланувати свій професійний розвиток. За допомогою спеціальної таблиці ви можете оцінити 12 вчительських компетентностей за 4 рівнями глибини опанування: знання (знаю, що така практика чи методика існує), розуміння (знаю, як виконувати), залучення (регулярно використовую) та інтеграція (найвищий рівень професійного розуміння). Дізнавшися, на якому рівні ви знаходитеся, можна з легкістю обирати вузькоспеціальні вебінари та курси для подальшого самовдосконалення.

Etpedia – серія книг та блогів

«Etpedia» це не просто серія ресурсів, цк колосальна база ідей для вчителів. Сайт створено з ініціативи Джона Хьюза – викладача англійської з 23 річним стажем, автора численних книг та посібників із вивчення граматики.

Беззаперечною перевагою ресурсу зручна навігація: всі матеріали об’єднані за так званим принципом десяти. 10 порад для мовних тренерів, 10 технік вивчення граматики, 10 порад для онлайн-вчителювання тощо. Для початку з «Etpedia» достатньо підписатися на розсилку матеріалів електронною поштою.

European Schoolnet Academy

Усі курси або семінари, які ви тут знайдете, можна не просто переглянути, а й отримати за них сертифікат. Цікавий факт: свідоцтвам «European Schoolnet Academy» довіряють міністерства освіти всіх країн Європи. 

Ви з легкістю знайдете цікаву та важливу для себе тему: предметне навчання, STEM, навички ХХІ століття, розвиток ключових компетентностей, креативне використання гаджетів у школі та багато інших. Утім, варто зауважити, що не всі курси доступні для перегляду в будь-який час, тож його доведеться планувати заздалегідь

Якщо ви хочете отримати більше корисної інформації про інтернет-ресурси для вчителів англійської, то неодмінно перегляньте виступ

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter