Новини

Зараховано: вчителі можуть не оцінювати учнів із деяких предметів

Міністерство світи і науки України надало відповіді на найпоширеніші запитання, пов'язані з організаціює навчального процесу в закладах освіти. Серед іншого відомство пояснило, як має відбуватися процес оцінювання учнів із деяких предметів. Конкретно мова йшла про такя предмети як «Фізична культура», «Трудове навчання», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Основи здоров’я» та окремі предмети варіативної складової.

Отже, у разі проведення понад 50% уроків із перелічених навчальних дисциплін у дистанційному форматі, МОН надає закладам освіти дозвіл на здійснення тематичного/семестрового/річного оцінювання не за 12-бальною шкалою, а «зараховано»/«не зараховано».

Також Міністерство нагадало, що згідно із частиною четвертою статті 17 Закону України «Про повну загальну середню освіту» за вибором закладу освіти оцінювання може здійснюватися за власною шкалою оцінювання результатів навчання учнів. Для цього ЗЗСО має визначити правила переведення результатів оцінювання навчальних здобутків школярів до системи оцінювання, встановленої законодавством. 

При цьому МОН не рекомендує застосовувати шкалу «зараховано»/«не зараховано» до тематичного/семестрового/річного оцінювання предметів інваріантної складової.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter