Новини

ЗНО-2020 відбудеться

Цьогорічне ЗНО обов'язково відбудеться, наразі його ніхто не скасовує – такою інформацією поділився заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний на своїй сторінці у Facebook. 

«МОН та УЦОЯО відпрацьовують кілька сценаріїв проведення ЗНО, ЄВІ, ЄФВВ за різних варіантів розгортання подій. Нагадую, що ЗНО - це логістично одна з найбільш масштабних операцій в країні, тому ми ретельно продумуємо кожну її складову».

                                                   заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний

За його словами, деталі проведення цьогорічної вступної кампанії та ЗНО будуть відомі вже цього тижня.

Ці слова Єгора Стадного, ймовірно, стали відповіддю на пост його колишньої керівниці Ганни Новосад, який вона вчора опублікувала на своїй сторінці у Facebook. Ексміністерка зазначила, що реєстрація на ЗНО завершується вже 24 березня, а перше пробне тестування має відбутися 4 квітня. Але чи реально це в умовах пандемії коронавірусу? 

«Проте, безперечно, більш важливо, чи і як проводитиметься основне ЗНО. Уряду необхідно буде визначитись з непростим питанням. Адже щоб провести ЗНО потрібно буде зняти ряд заборон, які існують зараз, зокрема на перевезення між областями та кількість людей в приміщенні. Переконана, Міносвіти прийме виважене рішення, хоч і в умовах повної невизначеності. Хоча часу дуже обмаль».

                                                    ексміністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Для прикладу пані Новосад навела британський досвід: там Міносвіти прийняло рішення скасувати всі іспити для отримання шкільного атестату. Натомість на основі поточних оцінювань, пробних іспитів, оцінки вчителів та загалом попередніх освітніх результатів учням буде вирахувана очікувана оцінка, яку б вони потенційно отримали на іспитах з предметів. Утім, приклад Великої Британії навряд можна вважати оптимальним, адже її освітня система надто відрізняється від української. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter