Найцікавіші тези з виступі Алли Баєвої.

Підсумовуючи інтернет-конференцію «Українська мова та література: ідеї та досвід викладання», ми публікуємо ключові тези лекції Алли Баєвої – вчительки української мови та літератури Сумської гімназії №1. У своєму виступі експертка ділиться практичними прийомами та власним підходом підготовки дітей до ЗНО.

Плануй і дій

Готуючися до ЗНО, діти нерідко нераціонально використовують свій час! Утім, навіть на цьому елементарному етапі вчитель може значно збільшити шанси школярів на успіх: він може підготувати добірку ефективних навчальних ресурсів, матеріалів і типів завдань. Це допоможе зекономити час дітей на пошуки необхідної інформації!

Один із дієвих способів для підготовки до тестування – створення SCRUM-дошок із яскравими наліпками, які діти можуть розміщувати у таких колонках:

• Беклог – завдання без визначеного часу виконання.
• Треба – термінові й нагальні завдання.
• Роблю – процес повторення, вивчення, опрацювання.
• Перевірка – тестування, практичні вправи.
• Зроблено – я молодець!

На SCRUM-дошці можна не лише планувати свою роботу, а й бачити якість підготовки до ЗНО.

Бібліотека матеріалів

Створення «централізованої» бібліотеки матеріалів, якою зможуть користуватись учні, істотно знизить витрати часу на пошуки необхідної літератури. Для цього ідеально підійдуть «навчальні кейси», які можна надсилати через Google-диск, Google Classroom, вайбер чи телеграм.

У кейсі вчитель та учні можуть збирати всі матеріали, що стосуються предмету чи теми. Робота над створенням бібліотеки залучає до співпраці, розвиває вміння аналізувати та систематизувати інформацію. 

Наприклад: навчальний кейс «Теорія літератури. Художні засоби».
Склад: лист-інструктаж, робота з учительською презентацією, робота з посібником М. Шпильчак, створення візуальних шпаргалок, аналіз художніх засобів у поезії «Contra spem spero» Лесі Українки. 

Для того, щоб дізнатися про інші методи підготовки до ЗНО на уроках мови та літератури, радимо переглянути виступ лекторки у межах конференції: 

Конференція «Українська мова та література: ідеї та досвід викладання» відбулася 3 квітня. У цей день були запропоновані дієві рішення, практичні прийоми та поради, які допоможуть мотивувати учнів. І ви можете пересвідчитися у цьому особисто! Перегляньте запис конференції на нашому YouTube-каналі та отримайте безліч цікавої інформації!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter