Поговоримо про школи, що надають нетрадиційну освіту.

Кожна дитина має власні смаки та вподобання. Хтось хоче бути ельфом, або чарівником, тоді як інший бажає бути схожим на героя відеогри. Можна думати, що такими захопленнями діти «перехворіють», утім, якщо є люди, яким ці образи подобаються, знайдуться і ті, хто готовий втілити їх у життя!

Ми пропонуємо поглянути на п’ять найбільш чудернацьких шкіл, що втілили дивні, небезпечні, або здавалося б, неможливі дитячі мрії.

Школа магії та чаклунства

Після успіху саги про Гаррі Поттера школа чаклунів потрапила на почесне місце списку дивовижних шкіл. Письменниця забезпечила стійкий попит на вивчення чар, а отож, існує і пропозиція.

«Сіра школа чарівництва» (засновник Оберон Целль-Рейвенхерт)  у штаті Каліфорнія спеціалізується на окультній магії і є некомерційним навчальним закладом. Вона пропонує семирічну навчальну програму на 16 факультетах, що завершується здобуттям диплому «Майстра подорожей». Протягом року учні вивчають: чарівництво, природознавство, психічне мистецтво, цілительську практику, магічних тварин, травознавство, ворожіння, алхімію, космологію, темні мистецтва та ін.

Як і у Гоґвортсі, школа має чотири доми – саламандри (вогонь), ундіни (вода), сільфи (повітря) та гноми (земля), а за їхнє навчання відповідають керівники факультетів та префекти. Незважаючи на схожість зі школою, вигаданою Джоан Роулінг, «Сіра школа чаклунства» – цілком серйозний проект, що спрямований на збагачення освіти нестандартними пропозиціями для дітей і дорослих. Звісно, лише зі слів засновників.

Школа русалок

На відміну від школи магії, серйозність цього закладу важко піддати сумніву. «Школа русалок» заснована на Філіппінах у 2010 році, і її мета – навчити учнів особливому стилю плавання. А саме – вони вчаться плавати як русалки. 

Не варто думати, що це якісь розваги. Дівчатам доводиться вивчити техніку плавання, що вимагає неабияких зусиль, а при правильному виконанні дозволяє швидко рухатися під водою. Також учениці освоюють методики затамування дихання. Спочатку тренування проходить із моноластом, що симулює положення ніг, поміщених у хвіст, а згодом учні переходять до силіконових хвостів, одягти який не так просто, на це може піти 10 хвилин. Цікаво, що такі хвости – задоволення не з дешевих, вони коштують від 3 до 5 тисяч доларів, адже виготовляються під кожну дівчину окремо.

Утім, подібна школа – не просто вишукана примха. Її учениці дійсно можуть стати професійними русалками, які можуть працювати на підводних шоу. У них дівчата іграють роль русалок, що розважають відвідувачів, плаваючи у гігантському акваріумі з тигровими акулами, дельфінами та іншими підводними істотами.

На відео можна побачити історію однієї з русалок, яка може затамовувати подих до 5 хвилин та випускати ефектні кола з повітряних бульбашок, аби привітати чи вразити глядачів за склом. Акваріумні русалки беруть участь у навчанні дітей, яким прививається любов до океану та відповідальність за його мешканців. 

Школа Санта Клаусів

Якщо русалки є частиною комерційного культу та індустрії розваг, то що вже казати про Санта Клауса. До новорічних свят по всьому світу необхідна ціла армія Святих Миколаїв, Дідів Морозів та Санта Клаусів. І кожного треба десь навчати. 

Перший заклад створено у 1937 році Чарльзом Говардом, фермером із Нью-Йорку, що був украй не вдоволений виглядом тогочасних Сант, які ходили у потертих костюмах, носили брудні дешеві бороди і мали шокуюче низький рівень знань про північних оленів. Що вже казати про професійні манери. Звісно, все це треба було виправляти. 

У школі навчають дотримуватися класичного клаусівсього стилю в одязі та поведінці, вчать робити різдвяний грим, тренують тембр голосу та деталі характеру тощо. Фактично учнів навчають створювати атмосферу свята і настрій, аби діти повірили у те, що перед ними справжній дух Різдва.

Чарльз Говард увійшов у історію США як один із найвідоміших Санта Клаусів, а школа, заснована ним, працює і досі, виховуючи професійних Сант (близько 300 студентів), та батьків, що хочуть зробити сюрприз своїй дитині на Різдво.

Університет морозива

Існують курси сомельє, а дехто мріє навчитися створювати вишукані парфуми, тоді як інші прагнуть досягти вершин у вирощуванні томатів і динь. А от чи можна присвятити себе вивченню особливостей виготовлення морозива? Можна!

Італійський університет морозива був заснований у 1995 році Малкольмом Стого, і у цьому закладі можна дізнатися про все: нюанси виготовлення морозива (розробку ароматів, комбінування смаків тощо), особливості консалтингу, створення тематичних книг та проведення досліджень. У 1980-х роках Малкольм був співвласником бренду морозива Extravaganza (Нью-Йорк), а також винайшов той самий вафельний конус, відомий усім прихильникам морозива.

Академія паркуру

Багато хто із дітей грав такі ігри як «Assassins creed» або «Mirrors Edge» і вони точно у захваті від акробатичних навичок героїв, а може навіть хочуть бути такими ж прудким, як і їхні персонажі. Допомогти їм у цьому може Академія паркуру, що діє у США та навчає юних атлетів ефектним трюкам із мінімальним ризиком для здоров’я. 

Викладачами академії є професійні фріранери, а великі навчальні зали обладнані всім необхідним, аби учні навчилися стрибати та долати перешкоди, використовуючи будь-які поверхні та об’єкти міського середовища.

Традиційна школа – це вже добре відомий шлях до успіху, втім, незвичні заклади освіти можут допомогти втілити власні мрії. Учні таких шкіл точно знають, чого хочуть, тож віддають навчанню всі сили, а заняття відвідують із величезним задоволенням. 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter