Новини

Зовнішній вигляд, нейтральний фон та перевірені ресурси – поради МОН для онлайн-навчання

У зв'язку з карантинними обмеженнями вчителі знову почали проводити заняття в онлайн-форматі, використовуючи такі застосунки як Skype, Hangouts i Zoom. Для того, аби зробити дистанційну роботу безпечною, МОН радить дотримувати наступних правил:

  1. Користуйтеся перевіреними вебресурсами. Для проведення дистанційних уроків варто користуватися лише перевіреними ресурсами, дотримуючися рекомендацій закладів освіти або колег.
  2. Слідкуйте за власним зовнішнім виглядом. Зовнішній вигляд під час онлайн-уроків так само важливий, як і під час традиційного навчання. Тому Міністерство радить обирати для роботи в онлайн-форматі звичне вбрання.
  3. Обирайте відповідний фон для навчання. Слідкуйте за фоном під час відеодзвінків. На ньому не має бути сторонніх предметів, які б надавали особисту інформацію про вас (наприклад, ім’я, прізвище, особисті фото, сертифікати тощо).
  4. Дотримуйтеся правил ефективної комунікації. Намагайтеся прислухатися до учнів та отримувати зворотній зв’язок щодо уроків. У такий спосіб ви зможете «чути» одне одного та краще працювати над матеріалами.
  5. Встановлюйте власні правила під час онлайн-уроків. Дисципліна під час онлайн-навчання має бути така ж, як і під час уроків офлайн. Тому варто створити власні правила для занять: підключатися до уроків без запізнення, вмикати камеру, активно обговорювати завдання, вдягатися, як і на навчання офлайн тощо.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter