Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі. Фізичні властивості кисню. Озон.

Про матеріал
Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі. Фізичні властивості кисню. Озон.
Перегляд файлу

Тема: Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі. Фізичні властивості кисню. Озон.

 Навколо Землі «Повітряний океан» . У цьому океану не берегів, він починається від поверхні Землі й поступово переходить у Космос. Він складається з повітря і є дуже легкий та безбарвний. Ми його не бачимо, адже він прозорий. Кожного дня ми «купаємося» в ньому. Повітря є повсюди: на вулиці, у кімнаті, у землі, у воді.

 Проте за участю кисню в природі відбуваються і руйнівні процеси: іржавіння металів, горіння речовин, гниття рослинних і тваринних решток.

Властивості повітря є такими: суміш газів без кольору, запаху і смаку, займає певний об’єм, погано розчинюється у воді, розширюється під час нагрівання і стискається під час охолодження, пружне.

Оксиген

Одним з найважливіших і найпоширеніших елементів на Землі є Оксиген. Він входить до складу простих і складних речовин. Одна із простих речовин – це О2.

  • Складання характеристики Оксигену;

Хімічний елемент: О

Порядковий номер: 8

Будова атома: +8

Відносна атомна маса: 16

Валентність: ІІ

Проста речовина: О2; О3

Відносна молекулярна маса: О2; О3  

Оксиген – найпоширеніший хімічний елемент на Землі. Оксиген входить до складу води, піску, глини, гірських порід і мінералів. Він є у складі всіх речовин, з яких побудовані живі організми.

Проста речовина кисень О2, озон О3.

Домашнє завдання.

Опрацювати §17, підготувати презентацію “ІСТОРІЯ ВІДКРИТТЯ КИСНЮ”

 

 

doc
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
14 січня 2021
Переглядів
756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку