Повторення. Логічні і не тільки задачі - урок презентація

Про матеріал
Коли всі теми вивчені і повторені, але уроки проводити треба і хочеться. коли учні ще готові працювати... Тоді стане в нагоді цей урок, який я проводила під час дистанційного навчання у режимі відео-конференції в останні дні навчального року. Учні хочуть продовження
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оце так…задачіУрок розроблено Учителем математики. Спеціалізованої школи № 239 м. Києва. Білоцерківець А. М.

Номер слайду 2

Урок-гра (вікторина)1,2,3…ПОЧАЛИ

Номер слайду 3

Спорт, спорт, спорт…1. На змаганнях із бігу Петро прибіг раніше від Василя, але пізніше за Дмитра. Хто прибіг перший?

Номер слайду 4

Спорт, спорт, спорт…2. У змаганнях із бігу брали участь четверо. Результати були такі: Петро прибіг раніше від Василя, Микола прибіг раніше від Дмитра, Петро і Дмитро прибігли водночас. Хто прибіг перший?

Номер слайду 5

Спорт, спорт, спорт…3. Одна непутяща футбольна команда забила у ворота суперників 5 голів, а в свої – вдвічі більше. Скільки голів і в чиї ворота забили їхні суперники, якщо після фінального свистка рахунок був 20:10?

Номер слайду 6

Спорт, спорт, спорт…4. Після програного футбольного матчу кожний з 11 футболістів команди, яка програла, випив по півлітра води, а засмучений тренер – цілих три літри. Скільки води випили вони разом?

Номер слайду 7

Казкові задачі…5. У короля було 200 золотих. Чортеня унадилося їх красти. Першого дня воно потягло один золотий, другого дня – вдвічі більше, ніж першого, третього – вдвічі більше, ніж другого, і так далі. У кого через тиждень буде більше золотих – у короля чи у чортеняти?

Номер слайду 8

Казкові задачі…6. Маша упрохала ведмедя віднести пироги бабусі з дідусем. Маша важить 20 кг, кожний пиріг – півкіла. Скільки пирогів слід вийняти з козуба, щоб ведмідь не помітив різниці у вазі, коли понесе козуба з Машею до бабусі й дідуся?

Номер слайду 9

Казкові задачі…7. Жадібний продавець повітряних кульок схопив водночас 20 кульок і полетів у небо. Він важить 50 кг. Кожна кулька підіймає 3 кг. Скільки кульок мусить випустити в повітря продавець, щоб почати спуск?

Номер слайду 10

Казкові задачі…8. Коли у Роккі заводяться гроші, він біжить до крамниці і всю готівку витрачає на сир. Здачі не бере. Якось у Роккі з´явилися два папірці по 5 доларів. Примчав він до крамниці, а там кожна головка сиру коштує 4 долари. Скільки сиру купив собі Роккі?

Номер слайду 11

Задачі про дачу…9. У лівому черевику дядька Василя виліз цвях. Скільки разів він уколе дядька Василя дорогою на дачу, якщо довжина кожного кроку дядька Василя 70 см, а йти йому 7 км?

Номер слайду 12

Задачі про дачу…10. Маленька суничка важить 15 частку грама. Великий кавун ( теж, між іншим, ягода) важить 13 кг. У скільки разів великий кавун важчий за маленьку суничку? 

Номер слайду 13

Рибальські історії…11. На річці перший рибалка впіймав 3 щуки, другий – 16 карасів, а третій – 40 пічкурів. Чий улов важчий, якщо 1 щука важить стільки ж, скільки 5 карасів або 13 пічкурів?

Номер слайду 14

Рибальські історії…12. Троє рибалок ловили рибу і складали її в одне відро. Настала ніч, і рибалки полягали спати. Вночі прокинувся один рибалка, порахував рибу в відрі, третину її підсмажив, з´їв і знову ліг спати. Потім прокинувся другий рибалка, також порахував рибу, третину підсмажив, з´їв і знову ліг спати. Після нього так само вчинив і третій рибалка. Вранці вони прокинулися усі і побачили, що у відрі лишилося 8 рибин. Скільки рибин там було звечора?

Номер слайду 15

Відповіді:1. Дмитро.2. Микола.3. Якщо виграли суперники, то вони забили в чужі ворота 10 голів, а у свої тільки 5. Щоправда, могло бути й таке6 якщо суперники були ще безтолковіші, то вони забили у свої ворота 15 голів, а в протилежні - жодного.4. 8,5 л5. У чортеняти.6. 40 пирогів.7. не менш як 4 кулі.8. 2,5 головки сиру.9. 5000 разів.10. У 65 000 разів.11. У другого рибалки улов важчий.12. 27 рибин *Задачі взято з книги Марка Беденко «Оце так задачник» (Київ, «А. С. К.», 1997р)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Самікова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 травня 2020
Переглядів
1030
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку