Позакласне читання. Фоззі. Казка "Василь Гупало або п*ять з половиною пригод"

Про матеріал
Українська література. 5 клас. Позакласне читання. Фоззі. Казка "Василь Гупало або п*ять з половиною пригод"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасна казка. Фоззі «Василь Гупало. П’ять з половиною пригод»

Номер слайду 2

Розглянемо казку «Василь Гупало. 5 з половиною пригод», яку написав фронтмен гурту ТНМК Фоззі.

Номер слайду 3

Сидоренко Олександр (Фоззі) Аркадійович. Народився в Харкові 6 квітня 1973 року. Змалку займався дзюдо, футболом тощо. Дитинство минуло в Євпаторії, де почав свою трудову діяльність, встиг попрацювати прибиральником на пляжі, санітаром, рятівником, страховим агентом, техніком-лаборантом, кіномеханіком, круп'є, журналістом. Мріяв стати футболістом київського "Динамо", але не склалось.

Номер слайду 4

Закінчив Київський міжнародний університет, за фахом — журналіст-телевізійник. Вчився по 3 роки в Харківському державному технічному університеті радіоелектроніки та Харківській гуманітарній академії. Музичної освіти не має. З 14 червня 1989 року є учасником гурту «Танок на Майдані Конґо», автором текстів гурту. Крім того записав три сольні платівки, "Meta. More. Fozzey" та "Mono Meta. More. Fozzey" та «CD», працював телеведучим.

Номер слайду 5

Навесні 2016 року приєднався до патріотичного флешмобу #я. Люблю. Свою. Країну, опублікувавши відеозвернення, в якому розповів, за що любить Україну. Станом на 2017 рік видав п'ять романів та був співавтором антології «Письменники про футбол».

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1. Приказка2. Остання казка та перше диво3. Як Гупало Василь на Пасху москалів перестрів 4. Чорноротий та 6665. Зміючий острів 6. Невесілля7. Післяказка. З яких розділів складається казка «Гупало Василь або п'ять з половиною пригод»?

Номер слайду 8

«Знайди пару» Вам необхідно поєднати назву розділу з чарівною подією, яка в ньому відбувалась або предметом, який там використовувався. Врятував дітей з річки - Василь Гупало намалював вулик – Чарівна сорочка – На вечерю, обід і сніданок одні гадюки - «Остання казка і перше диво»«Як Василь на Пасху Москалів перестрів»«Чорноротий та 666»«Зміючий острів»

Номер слайду 9

Тема казки- зображення пригод безстрашного героя Василя Гупала та його друга Левка Триндуна добро завжди перемагає зло, дружба перемагає кривду, у єдності – сила!Ідея -

Номер слайду 10

Хвилинка релаксації

Номер слайду 11

СЕНКАНЛевко Триндун Василь Гупало

Номер слайду 12

Конкурс казкарів самостійно скласти ще одну пригоду Василя Гупала та Левка Триндуна (0,5 сторінки зошита)

Номер слайду 13

ПІДСУМОК:«Чому мене навчила казка «Василь Гупало і 5 з половиною пригод»?»

Номер слайду 14

«Разом із другом битися можна. Можна програти, можна навіть загинути, але головне – не зрадити ні себе, ні його»Фоззі

Номер слайду 15

Домашнє завдання:1. Самостійно скласти ще одну пригоду Василя Гупала та Левка Триндуна (0,5 сторінки зошита), записати.2. Підготуватися до контрольної роботи: повторити зміст прочитаних міфів, легенд, переказів, казок. Знати визначення усіх вивчених термінів. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

pptx
Додано
9 серпня 2021
Переглядів
2309
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку