Позакласний захід "День Гідності"

Про матеріал
Матеріал розроблений з метою залучити здобувачів освіти до проведення Всесвітнього Дня Гідності. В основі заходу використані матеріали команди EdCamp Ukraine.
Перегляд файлу

Виховний захід: День Гідності

Клас: 5-8

 

Ключові компетентності:

Вільне володіння державною (у разі відмінності рідною) мовами.

Інноваційність.

Інформаційно-комунікативна компетентність.

Навчання впродовж життя.

Громадянські та соціальні компетентності.

Культурна компетентність.

 

Інтегровані змістові лінії: Громадянська відповідальність.

 

Обладнання: комп’ютер, мультимедійний проектор, відеозаписи.

 

 

Доброго дня, шановні учні та педагоги! Сьогодні ми з вами зібралися, щоб прийняти участь у Всесвітньому Дні Гідності!

Усі ми – як дорослі, так і діти – постійно стикаємося з необхідністю і можливістю вибору: якими бути, із ким і як спілкуватися, як вчинити в тій чи іншій ситуації. Це рішення зрештою формує не лише наш світогляд, але й визначає світ довкола нас: спочатку в школі, виші, а пізніше – на роботі, вдома, у родині, країні і в глобальному суспільстві в цілому. .

 

Відеозвернення  Г.Новосад

 

Усесвітній День Гідності (Global Dignity Day, www.globaldignity.org) – це незалежний, соціальний, політично й релігійно нейтральний проект, мета якого – подвигати молодь, учнівство й студентство керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях. Ця унікальна ініціатива була запропонована у 2006 році членами спільноти Молодих глобальних лідерів (Young Global Leaders) Усесвітнього економічного форуму (World Economic Forum): спадковим принцем Хоконом (Норвегія), професором Пекка Хіманеном (Фінляндія) і засновником неурядової організації «Оперейшн Хоуп» Джоном Хоуп Брайентом (США).

Презентація

 

Один відомий вчений казав своїм друзям « Як я можу вас любити, якщо ви себе не любите? Як я можу вас поважати, якщо ви себе не поважаєте? Як я можу вам повірити, якщо ви собі не вірите?» Тобто все починається з вас. І процвітання це те, як ви ставитесь до життя. Ви дуже талановита молодь, але питання в тому, як ви використаєте свій потенціал, на кого з людей ви його направите.  І це питання хвилює  дорослих не лише в Україні, а у всьому світі. Саме тому і з’явився Всесвітній День Гідності. Пропоную вам переглянути ролик, як святкують цей день по всьому світу.

 

Відео

 

Я бачила посмішки на ваших обличчях, значить ми рухаємося у правильному напрямку. Адже наш захід також має пройти у атмосфері дружби, посмішок, поваги.

1.То що ж означає  на вашу думку  поняття Гідність? Пропоную вам попрацювати в групах. Кожна група отримує аркуш паперу і ручку. Напишіть на них слова, які у вас асоціюються з гідністю. І ми разом доповнимо з вами наше сонечко «Гідність ».

 

2.Давайте ці слова пронумеруємо згідно принципів Гідності.

 

3.А зараз я пропоную вам переглянути картинки і вибрати, яке фото вам найбільше сподобалось, і про що воно, на вашу думку.

 

4.Тож, що таке Гідність? Гідність- це не обов’язково якийсь великий вчинок у житті, подумайте над цим зараз. Адже будь-яка історія, навіть маленька, є дуже хороша і важлива. Пропоную вам пограти в гру « Лінія часу »  ( малюємо лінію чи лінії, початок- найстарша дата народження учасника, кінець- сьогоднішня дата, на лінії часу кожен учасник позначає себе і свій вчинок)

Ви молодці, адже в кожного учасника було, що сказати. І всі ваші вчинки гідні.

 

5.А зараз у нас з вами індивідуальна вправа. Ви бачите на столі коробку під назвою «Листи до себе ». Кожен з вас має можливість написати листа до себе. У цьому листі має бути лише два речення: 1-що ви хочете?; 2- що ви зробите у наступному році для того, щоб розвинути своє почуття гідності? Після того, як ви відповісте, згорніть будь-ласка, листи підпишіть їх і покладіть у коробку. Я відкрию її через рік і поверну вам  листи, для того, щоб перевірити чи збулись ваші мрії і побажання.

 

Ви всі молодці! І хочеться вам нагадати, що цей день  ще День Гідності та Свободи  свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича. 

Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

 

Дивлячись на нинішнє становище нашої країни, впевнені, що немає такого українця, який би не бажав миру і спокою Україні. Весь народ нашої держави об’єднався нині проти агресора. Багато чоловіків та жінок мужньо захищають кордони нашої країни. Багато хто із людей працює в тилу для підтримки солдатів.

Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої протиставили  свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.

Кожного дня, щогодини Україна завдяки таким чоловікам-героям, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою. Вони є гідними представниками нашого народу.

Перелік місцевих воїнів АТО.

 

Дуже дякую вам за активну участь у проведенні цього Дня! І пропоную всім бажаючим пройтися до Хреста Пам’яті і вшанувати всіх загиблих за волю і незалежність України, адже завдяки таким людям ми маємо теперішнє, а завдяки вам ми будемо мати гідне майбутнє!

 

docx
Додано
27 січня 2020
Переглядів
438
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку