Позакласний захід "День Свтого Валентина"

Про матеріал
• ознайомити учнів зі звичаями країни, мова якої вивчається. • розвивати соціокультурну компетенцію учнів з використанням матеріалу, пов’язаного з історією, святами та традиціями Великобританії; • розвивати мовленнєві навички та логічне мислення; • виховувати інтерес до вивчення традицій англомовних країн.
Перегляд файлу

        

Miністерство освіти і науки України

Департамент освітиі науки

Київської обласної державної адміністрацi

Державний професійно-технічний навчальний заклад

«Богуславське вище професійне училище сфери послуг»

 

 

 

 

 

 

Підготувала викладач першої категорії

Шевченко Людмила Володимирівна

 

 

Богуслав

 

 

  Мета заходу:

· ознайомити учнів зі звичаями країни, мова якої вивчається.

· розвивати соціокультурну компетенцію учнів з використанням матеріалу, пов’язаного з історією, святами та традиціями Великобританії;

· розвивати мовленнєві навички та логічне мислення;

· виховувати інтерес до вивчення традицій англомовних країн.

 

 

Хід заходу

T: Good evening teachers, pupils and our guests. It's lovely to meet you here.

Love! Happiness! Beauty! Today we pronounce these pleasant words because today is a special day! Do you know what it's called?

Учні. It's called St. Valentine's Day!,

You are right.

Welcome to our St Valentine's party!

 

Що то є за днина,

 Що то є за свято,

 Що сюди зійшлося

Людей так багато.

Знаю, що за днина,

всім варто це знати —

Свято Валентина!

 Закоханих свято!

 

More them 17 centuries people who love, celebrate this holiday.

Ось уже 17 століть закохані люди святкують День Святого Валентина.

 

 День Святого Валентина став традиційним днем для обрання коханих та обміну люб’язними посланнями. Способи пошуку коханих у День Святого Валентина були різними в різних місцях та в різні часи: від забавних ігор до серйозного кроку, пов’язаного з весіллям. Численні покоління молодих людей знають святого Валентина, як друга та заступника закоханих.

 

We tell you many different legends about celebration this holiday.

Ми розкажемо вам різні легенди про святкування цього свята.

 

 

 

Legend 1

У III ст. нашої ери римський імператор Клавдій II видав указ, який забороняв одружуватися. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків у домівках, а їх покликання — бути хорошими солдатами й лицарськи захищати Рим.

 

Молодий християнський священник Валентин не послухав наказу й потаємно вінчав юних закоханих. Довідавшись про «антидержавність» одруження, імператор повелів ув'язнити порушника закону й потім стратити.

У в'язниці Валентин, не маючи священних книг, різноманітив своє нежадане дозвілля тим, що писав листи доньці тюремника. Листи були такі ж прекрасні, як і донька. Молоді люди покохали одне одного.

Перед стратою, 14 лютого 270 року, він відправив дівчині прощальну листівку з короткою фразою «Від Валентина».

Цей день був днем страти.

 

Інша легенда каже, що святий Валентин був добрим другом дітей. Він був християнином і не поклонявся римським богам. За це його посадили в тюрму. У той час, коли Валентин перебував у тюрмі, діти, яким він допомагав, сумували за ним. Вони приносили записки, в яких висловлювали свою любов до Валентина. І навіть у в'язниці Святий Валентин показав свою любов до кожного. У тюремного надзирача була молода дочка. Вона була сліпою. Валентин зробив диво. Він вилікував її від сліпоти, якраз перед своєю смертю, 14 лютого. Того дня Валентин надіслав їй прощального листа «Від вашого Валентина». І цей день назвали Днем Святого Валентина.

А чи знаєте ви, що всі подарунки на День Святого Валентина повинні нести любовну символіку?

Прийнято дарувати або таємно надсилати червоні троянди, Валентинки, шоколад. У США, Англії, Японії в цей день ви не зустрінете жодної жінки без квіточки чи букета.

Квітковою емблемою свята святого Валентина є Червона троянда. Стверджують, що початок цієї традиції поклав Людовик XVI, який подарував у цей день Марії Антуанетті червоні троянди.

 

За легендою, вони з'явилися завдяки Афродиті, богині кохання та краси. Поспішаючи до свого коханого, вона наступила на кущ білих троянд, уколола ногу шипами, і її Божа кров пофарбувала їх у червоний колір.

 

The rose was the flowerof Venus, the Roman goddessof love. Red is a color that stands for strong feelings. This is why the red rose is a flower of love.

Троянда – була квіткою Венери, богині кохання. Червоний колір виражає сильні почуття. Ось чому червона троянда – це квітка кохання.

 

Цікаві факти про троянду.

· The rose is a symbol of secret, silence and love. The largest rosebush is the size of a football field.

· The buds of the smallest rose are the size of a grain of rice.

· People use roses to make parfume. You can make jam, jelly and candy from roses.

· A white rose means "You are wonderful". A red rose says — "I love you!"

· A pink rose "Please, believe me!" A rose without thorns means love at the first sight.

 

Але Червона троянда — не єдина емблема Дня закоханих. Існують інші символи свята .

 

Розповсюдженим символом у наш час є «Валентинки». До речі, найстаріша «Валентинка» зберігається в Британському музеї в Лондоні. Вона підписана Герцогом Орлеанським у 1415 році своїй улюбленій дружині. «Валентинки» — маленькі записочки один одному, в яких пишуть тільки добрі слова, сердечні привітання і найкращі побажання. За традицією, така листівка не підписується, але має бути адреса, щоб адресат зміг дізнатися, хто її автор.

 

В XVI ст. картки-листівки стали популярними і більш декоративно оформленими. У 1797 році в Англії було популярне видання «Інструкція для молодого чоловіка з написання Валентинок», яке містило багато віршів, для тих, хто сам не міг нічого придумати.

 

«I love you!»

Sure as the grapes grow on the wine,

So sure you are my Valentine.

 

Ростуть для вина грони винограду,

А ми – один для одного.

Ти – мій Валентин,

Любов нам – нагорода.

 

The roses are red, violets are blue,

The honey is sweet and so are you.

 

Троянди рожеві, фіалки – голубі,

Мед – солодкий, солодкий, як ти.

 

 

 

І третім атрибутом є, як не дивно, шоколад. Люди дарують його один одному.

До речі, у багатьох країнах по-різному святкують День Святого Валентина. В Італії італійці вважають своїм обов'язком дарувати своїм коханим солодощі. Цей день так і називають — «Солодкий». А ось у романтичній Данії прийнято надсилати поштою засушені білі квіти.

 

Але є такі країни, в яких особливо відрізняється святкування цього свята. Наприклад, в Японії, це свято суто чоловіче. Вітають тільки чоловіків. Вважають, що коли підлегла не привітає начальника зі святом, завтра вона буде звільнена.

А Саудівська Аравія є єдиною у світі країною, де це свято офіційно заборонено. Всім магазинам країни категорично заборонено торгувати «Валентинками» та різною символікою, яка стосується цього свята. А квіткові магазини в цей день не продають червоних троянд. Тож нам із вами дуже поталанило, що ми не живемо в Саудівській Аравії та можемо вітати своїх близьких у цей день.

 

День Валентина — це день, коли можна поділитися коханням з друзями та рідними. Він також відомий, як свято закоханих. Бажаю, щоб ви відчули любов і дружбу своїх однокласників, батьків та вчителів у цей день. А також, щоб вашу любов та дружбу відчув кожен, кого ви зустрінете.

 

docx
Додано
27 листопада 2019
Переглядів
990
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку