Позакласний захід «Діти – олімпійська надія України».

Про матеріал
Основна мета - виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, формування в них навичок та культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом.
Перегляд файлу

Сценарій проведення Олімпійського уроку

Основна мета - виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, формування в них навичок та культури здоро­вого способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом.

Під звуки спортивного маршу та фанфар учні ліцею шикуються на спортивний майданчик.

Вчитель: Увага, увага! Запрошуємо на свято спорту, миру і краси. Ми раді вітати вас на церемонії відкриття Олімпійського тижня, присвяченому Дню фізичної культури та спорту та на Всеукраїнському Олімпійському уроці під гаслом «Діти – олімпійська надія України».

Всі ви, напевно, пам’ятаєте, що Олімпійські ігри – це змагання в силі, витривалості, швидкості які кожні чотири роки проводяться в різних країнах світу і без зброї.

Один раз на 4 роки в Греції, на горі Олімп, від променів сонця Гречанка запалює факел і передає найшвидшому бігуну, який повинен сповістити про початок Олімпійських ігор. У сучасному світі мандрує Олімпійський вогонь на літаках, пароплавах, машинах, потягах, його везуть мотоциклісти, велосипедисти, гребці.

Отож, Олімпійський вогонь буде запалено і на нашому святі, як символ віри та надії!

Право пронести Олімпійський вогонь надається 3-х кратному чемпіону України, багаторазовому чемпіону Міжнародних змагань з кік-боксінгу, учню 5 класу!

Під музику Гречанка (учениця) передає факел (уже запалений вчителем) учню, який несе його по колу  майданчика. Пробігши коло, ставить факел.

Не менш важливим символом Олімпійських ігор є підняття прапору. Право внести прапор надається 3-х кратному чемпіону України з кік-боксінгу, учню 4 класу.

Під олімпійський гімн діти несуть прапор.

Гречанка:

Здорові діти – нація здорова,

Багата Україна і чудова!

То ж, діти, ви здоровими ростіть,

В майбутнє добрими ідіть!

     І починаючи наш хіт-парад, хочемо представити  один з популярних форм рухомої активності, який зміцнює легені та серце і звичайно, м'язи ніг. Спорт який є олімпійським видом спорту – це велосипедний спорт.

Право показового виступу надається: ----------------

Виступ учнів під музику

      Не менш популярною з форм рухової активності є гра з м’ячем. Це і баскетбол, і футбол, і волейбол.

Право показового виступу з м’ячем надається (виступ учнів)

Серед учнів нашого ліцею є кік-боксери, які мають нагороди. І сьогодні вони покажуть свої вміння (виступ учнів).

 

     «Козацькому роду нема переводу»: говорять у нас на Україні. Так і в нашій шкільній родині є справжні козачки. На майданчик виходять діти. Під музику виконують свій номер.

     А закінчує наш хіт-парад виступ учнів, загальний фізичний розвиток та самовдосконалення яких, є версією походження слова гімнастика. Пропонуємо виступ найграціозніших, найгнучкіших учнів які займаються гімнастикою в різних її видах.

(виступ учнів- гімнастів та виступ танцювальної групи) 

Вчитель: От і закінчився наш олімпійський урок. Пам’ятайте, у кожного є своя олімпійська сходинка, своя олімпійська висота, і щоб її досягти потрібно мати велике бажання, віру у свої сили і щоденно докладати зусиль для здійснення своєї мрії. Бажаємо кожному із вас обов’язково її досягти! До нових зустрічей!

docx
Додано
21 вересня 2021
Переглядів
464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку