Позакласний захід "Фізична вікторина "Бої інтелектів"

Про матеріал
Презентація з фізики для позакласного заходу фізична вікторина "Бої інтелектів" для учнів 7 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІЗИЧНА ВІКТОРИНА“БОЇ ІНТЕЛЕКТІВ”

Номер слайду 2

МЕТА: навчальна: поглибити, удосконалити знання учнів, їхні практичні вміння; формувати вміння використовувати здобуті теоретичні знання на практиці; розвивальна: розвивати пізнавальну активність учнів, творчі здібності, уміння логічно мислити, аналізувати, вирізняти головне, орієнтуватися в новій ситуації, розвивати вміння приймати правильне рішення; виховна: через гру виховувати інтерес до фізики як до науки, повагу до видатних людей, виховувати почуття колективізму, повагу до однокласників та особисту відповідальність, формувати потребу в самоосвіті, здатність адаптуватися до умов, що змінюються.

Номер слайду 3

{3 C2 FFA5 D-87 B4-456 A-9821-1 D502468 CF0 F} Назва конкурсу. Максимально можлива кількість балів 1 – конкурс “РОЗМИНКА” 6 2 – конкурс “ПОРТРЕТИ ВЧЕНИХ”6 3 – конкурс “ВІРЮ – НЕ ВІРЮ” 12 4 – конкурс “РОЗПІЗНАЙ ПРИЛАД” 4 5 – ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ конкурс 12 6 – конкурс “ЩАСЛИВИЙ ВИПАДОК” 15 СТРУКТУРА ВІКТОРИНИ

Номер слайду 4

“РОЗМИНКА”1 - КОНКУРС

Номер слайду 5

мо-, ти-, шви-, чо-, єк -, ле-, ре-, ку-, на-, -ла, ви-, дкість, -на, си- тра-, гус-, то-, -рія, -ла

Номер слайду 6

мо-, ти-, шви-, чо-, єк -, ле-, ре-, ку-, на-, -ла, ви-, дкість, -на, си- тра-, гус-, то-, -рія, -латраєкторія, швидкість, молекула, речовина, сила, густина

Номер слайду 7

2 - КОНКУРС“ВПІЗНАЙ ВЧЕНОГО ЗА ЙОГО ПОРТРЕТОМ”

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Італійський мислитель епохи Відродження. Вніс значні вдосконалення в конструкцію телескопа, а також за допомогою телескопічних спостережень довів правильність геліоцентричної теорії будови сонячної системи.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Створив спеціальну та загальну теорії відносності; відкрив закон взаємо-зв'язку  маси і енергії. Автор основополож-них праць з квантової теорії: ввів поняття фотона, встановив закони фото-ефекту.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Серед його досягнень у фізиці — заснування гід-ростатики, статики  та пояс-нення принципу важеля. На його честь названо силу, яка діє на тіло, занурене в рідину або газ.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Англійський вчений, який сформулював закони руху й закон всесвітнього тяжіння, які стали основою наукового світогляду і мають велике значення у фізиці.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

На його честь названа одиниця вимірювання тиску, а також популярна мова програмування.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Відомий своїми винаходами в галузі електрики, магнетизму та електротехніки. Зокрема, йому належать винаходи змінного струму, поліфазової системи та електро-двигуна зі змінним струмом. 

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Зробив значний внесок у становлення термодинаміки, вивчав природу тепла і визначив кількість теплоти, що виділяється при механічній роботі. На його честь названа одиниця вимірювання енергії.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Український фізик та електротехнік, провів фундаментальні дослідження природи та властивостей Х-променів, які носять назву рентгенівських.

Номер слайду 24

“ВІРЮ – НЕ ВІРЮ”3 - КОНКУРС

Номер слайду 25

“РОЗПІЗНАЙ ПРИЛАД”4 - КОНКУРС

Номер слайду 26

А) Б)

Номер слайду 27

А) Б)

Номер слайду 28

А) Б)

Номер слайду 29

А) Б)

Номер слайду 30

“ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ”5 - КОНКУРС

Номер слайду 31

“ЩАСЛИВИЙ ВИПАДОК”6 - КОНКУРС

Номер слайду 32

Номер слайду 33

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!!!

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Додано
10 березня 2020
Переглядів
2441
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку