Позакласний захід "Козак -2018"

Про матеріал
Позакласний захід присвячений Дню Українського козацтва. Захід проводиться у вигляді змагання між козаками.
Перегляд файлу

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти і науки

Полтавської обласної державної адміністрації

ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти»

 

 

 

 

Конкурс «Козак-2018»

 

 

 

Розробили майстри в/н:

Зубарь І.А., Крачева О.М.

 

 

 

 

2018

Конкурс проводиться а актовій залі освітнього закладу. Сцена прикрашена атрибутами з козацького життя. Протягом заходу на екрані йде презентація.

F:\казаки\козак 2018\P81011-135051.jpgЗвучить козацька пісня, на екрані ікона Пресвятої Богородиці, ведучі починають конкурс.

Ведучий 3: 
Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна —
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети,
Тобі в небі зорею світити,
І волю, і долю знайти.

Ведучий 1:
Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист — це найперший обов’язок народів.

Ведучий 2: 
Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. Шануймо героїчну історію нашого великого народу.

Ведучий 3: 
14 жовтня кожного року увесь християнський світ з глибокою любов’ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу Ісуса Христа. Шість разів у році наша церква урочисто відзначає свята на честь Діви Марії:
8 січня — Собор Пресвятої Богородиці;
7 квітня — Благовіщення Пресвятої Богородиці;
28 серпня — Успіння Пресвятої Богородиці;
21 вересня — Різдво Пресвятої Богородиці;
14 жовтня — Покрова Пресвятої Богородиці;
4 грудня — Введення в Храм Пресвятої Богородиці.

http://kiverrada.gov.ua/sites/default/files/imagecache/max/Illustration/Pokrova%2C%20kozaky.jpgВедучий 1: 
Наша нинішня зустріч приурочена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.

Ведучий 2: 
Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю закупницею і покровителькою. Багато церков маємо побудованих на честь свята Покрови.

Ведучий 3: 
Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву — Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва.

F:\казаки\козак 2018\P81011-135754.jpgІ сьогодні ми проводимо конкурс, в якому кращі козаки нашого навчального закладу будуть змагатись за звання «Козак-2018».

Ведучий 2: Наш конкурс оцінює журі в складі: Лобанова І.В., Рукавченко Н.І., Насвєтова В.А.

Ведучий 1: Так давайте зустрічати наших справжніх козаків. І я оголошую початок першого конкурсу, який називається «Домашнє завдання». Наші учасники повинні представити себе.

Виходять учасники конкурсу і по черзі представляють себе.

Ведучий 1: Просимо журі оцінити наших учасників.

F:\казаки\козак 2018\P81011-140608.jpgF:\казаки\козак 2018\P81011-140234.jpgВедучий 2: Оголошую конкурс «Потужні легені». Козаки були витривалі, зі здоровими легенями. Зараз перевіримо чи це так. Необхідно дути повітряну кульку до тих пір, поки вона не лопне. Чия кулька лопне раніше, той справжній козак.

Ведучий 3: Просимо журі оцінити наших учасників.

Ведучий 1:Оголошується конкурс «Найсильніший». Переможе той козак, який підніме гірю найбільшу кількість разів.

Ведучий 2: Просимо журі оцінити наших учасників.

Ведучий 3: Наступний конкурс «Так чи ні». Учасникам задається питання, відповіддю на які може бути тільки «так» чи «ні», а журі підраховує кількість правильних відповідей.

Ведучий 1: Просимо журі оцінити наших учасників.

Ведучий 2: Оголошується конкурс «Бережи голос». Дуже незвичайне змагання. Пішло воно здавна, ще коли козаки ніяких засобів зв’язку не мали. І тоді вони … свистіли. Так от тепер і ми позмагаємося за звання найкращого свистуна.

Ведучий 3: Просимо журі оцінити наших учасників. І поки йде підготовка до наступного конкурсу, запрошуємо на сцену Довгаль Каріну, яка заспіває пісню «Україна моя калинова ».

F:\казаки\козак 2018\P81011-142226.jpgВедучий 1: Закінчує наш конкурс змагання з назвою «Кращий вареник». Кожен учасник повинен зліпити по три вареника, а журі оцінює кулінарну майстерність наших учасників.

F:\казаки\козак 2018\P81011-143336.jpgВедучий 2: Просимо журі оголосити переможця нашого конкурсу і вручити йому приз.

У фіналі демонструється відеоролик «Гімн Козаків».

 

docx
Додано
22 березня 2019
Переглядів
532
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку