Позакласний захід "Міс Гуртожитку"

Про матеріал
Даний матеріал містить сценарій позаурочного заходу. Допомагає дітям формувати понятя естетичної краси, прекрасного, розвивати творчі здібності та навики артистизму.
Перегляд файлу

Виховний захід: «Міс гуртожиток»

https://veterinary.net.ua/files/styles/galleryformatter_slide/public/gallary/dsc_7365.jpg,qitok=ZVVO2h_J.pagespeed.ce.Q8HPXSLeu4.jpg

Вед. 1  Добридень пані та панове!

Вед. 2 Доброго дня усім присутнім!

Вед. 1  Вас вітає конкурс краси та грації...

Вед. 2 Міс гуртожиток !!!

Вед 1 ...А також його неперевершені ведучі... ( оголошують по черзі імена ведучих)

Вед.2 У нашому конкурсі приймають участь …….. неймовірних красунь –

(По черзі називають імена учасниць)

Вед.1 А судді то хто?

Вед.2 А ось і настав час відрекомендувати усім присутнім членів журі - справжніх експертів і цінителів дівочої краси.

(Ведучими озвучуються імена членів журі)

Вед.1 Система оцінювання є такою: після кожного конкурсу кожен член журі оцінює конкурсанток за 5-бальною шкалою. Оцінки додаються та виводиться загальна оцінка за конкурс.

Вед.2 Отож, давайте побажаємо нашим конкурсанткам успіху, а вам , шановні присутні, - трохи терпіння. Хоча мені самому вже не терпиться дізнатися, хто стане Міс гуртожиток у цьому році.

Вед.1 Одне можу сказати без сумніву – всі наші учасниці гідні цього звання!

Вед.2 До речі, кажуть, що українські дівчата – найкрасивіші в світі. Як думаєш, це правда?

Вед.1 Ну звісно правда! А хіба ти в цьому сумніваєшся? Ми найкрасивіші, найрозумніші, найпривабливіші, найчарівніші...

Вед.2 ...І найскромніші!

Вед.1  І це теж! Найкращі! А особливо коли ми вдягаємо українські сорочки, вишиті власними руками...

Вед.2 Ось я і розгадав таємницю першого дефіле. Отже, українська сорочка?

Вед.1 Так. Сорочка – це один із найдавніших елементів одягу. Її носили усі: діти, чоловіки, жінки. Особливе значення мала сорочка, вишита руками нареченої, і подарована майбутньому чоловіку. Хрестик до хрестика – квітка. Отак стараннями молодої дівчини і створювався неповторний шедевр, різнобарв’я  квітів на білому полотні.

Вед.2 До вашої уваги пропонується конкурс № 1 – дефіле „Вишиванка – це стильно!”, головним атрибутом якого є українська вишита сорочка, та „Візитка”, де кожна учасниця повинна за 2-3 хвилини коротко представити себе. Оцінюється їх чарівність, різноплановість захоплень, уміння "подати” себе.

Вед.1  Наших конкурсанток сьогодні чекають нелегкі випробування, тому, коли вони з”являться на цій сцені давайте підбадьоримо їх гучними оплесками!

На сцену виходять конкурсантки одна за одною. По черзі оголошуються імена. Після дефіле - конкурс „Візитка”. За 2-3 хвилини учасниці представляють себе. Учасниці йдуть готуватися до наступного конкурсу, а тим часом судді оцінюють перших два.

https://veterinary.net.ua/files/styles/galleryformatter_slide/public/gallary/dsc_7191.jpg,qitok=SY3Oq6q9.pagespeed.ce.cTGwsaQmML.jpg

Вед.2 Ну, просто дух захоплює від такої краси! Якщо чесно, то мені вже стало жарко.

Вед.1 Повір мені, це лише тільки початок! .....( звертається) А ти знаєш, як з”явилась жінка на світ?

Вед.2 Звичайно. Бог наслав на чоловіка сон, і коли той міцно спав, з ребра Адама зробив Єву.

Вед.1 А мені відома цілком інша версія. Ось прослухай. Після того як до Бога звернувся чоловік і поскаржився на свою нудьгу, Бог замислився, з чого ж зробити жінку, якщо весь людський матеріал пішов на чоловіка. І тому став створювати жінку з кількох яскравих променів сонця, всіх их променів сонця, всіх чарівних фарб зорі, задумливого смутку, краси лебедя, грайливості кошеняти, граційності газелі, притягальної сили магніту.

Вед.2 Все змішав і додав: в’їдливості мухи, впертості осла, зажерливості акули, ревнощів тигриці, мстивості пантери, кровожерливості п’явки, дурману опіуму та невблаганності стихії.

Вед.1 Цю жінку Бог вручив чоловікові зі словами: "Бери її такою, якою вона вийшла, і не намагайся її переробити. Зазнавай щастя з нею впродовж життя та терпи муки від неї до самої смерті”.

Вед.2 Ну що ж, по моєму ми підійшли до другого конкурсу. Ех...так хочеться ще інтригу потримати.

Вед.1 А як на мене, то саме  час відкривати наступний секрет. Вже не терпиться дізнатися чим здивують дівчата на цей раз.

Вед.2 Мерлін Монро, Коко Шанель, Марлен Дітріх. Ними захоплюються всі, їх вважають ідолами, а їх стиль наслідує практично кожна жінка. Вони не тільки змінили уявлення про тогочасну моду, адже і зараз стиль цих жінок є безмежно популярним. Ретро!  Ретро одяг захоплює своєю позитивністю. Мода минулих років – це завжди яскраво і стильно. Саме це зробить дівчину більш спокусливою, жіночною і просто неперевершеною. І саме це зараз продемонструють наші учасниці.

Вед.1 А вам шановні судді потрібно буде оцінити чи вдалося конкурсанткам перевтілитись в образи минувших десятиріч.

Вед.2 Окрім продемонстрованого образу наші учасниці розкажуть вам чому саме вони обрали ретро певного десятиріччя. На даному етапі оцінюється вбрання дівчини, та підтвердження свого образу власними словами. Дефіле „В стилі ретро” . Учасниці по черзі виходять на сцену.  Потім кожна розповідає одним реченням  про свій образ.

Після, йдуть готуватися до наступного конкурсу. Судді виставляють оцінки.

Ведучі оголошують наступний номер.

Вед.1 Багато ми сьогодні побачили, та в жодному разі не можемо забути про тих героїв, які в цю хвилину захищають нас і дають змогу нам відчувати життя в усіх його барвах.

Вед. 2 Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням це вже віддання шани найкращим,котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини,а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу. Тому наш наступний конкурс буде присвячений нашим захисникам. Наші учасниці зачитуватимуть «Лист солдату».

https://veterinary.net.ua/files/styles/galleryformatter_slide/public/gallary/dsc_7203.jpg,qitok=Dn4Rcjvp.pagespeed.ce.aa2qc0g-Tm.jpg

Вед.1 В тому, що дівчата гарні ти вже переконався. А зараз вони доведуть, що вони до того ж і розумні!  Настав час для „Інтелектуального конкурсу”.  Кожна учасниця отримала своє запитання, тому зараз прошу кілька хвилин вашої уваги аби почути відповіді наших красунь.

Вед. 2 Умови конкурсу досить прості. Потрібно дати повну і найголовніше правильну відповідь на поставлені запитання.

Вед.1 А наша найповажніша суддівська колегія в цьому конкурсі оцінює оригінальність і правильність відповіді, розкутість дівчат на сцені і, до певної міри, ступінь їхнього ораторського мистецтва!

Конкурс «Інтелектуальний»

Вед 2. А зараз,шановні леді, я буду по черзі запрошувати вас для цікавої бесіди. Питання до учасниці №1.

Уяви собі, що у тебе з’явилася унікальна нагода зустрітися з будь-якою знаменитістю сучасності чи минулого? З ким би ти зустрілася? Чому? Що ти запитала у неї(чи нього)?

Вед 1.  Питання до учасниці №2.

 Якби ти стала винахідником, до якої сфери людського буття доклала   б зусиль та силу свого таланту?

Вед 2. Питання до учасниці №3.

Що таке, на вашу думку, справжня дружба? Чи буває вона лише у чоловіків?Чому ви так гадаєте?

Вед 1. Питання до учасниці №4.

Ф. Достоєвський говорив: «Світ врятує краса». Що, на вашу думку, означає бути красивою?

Вед 2. Питання до учасниці №5.

Закінчіть, будь ласка, фразу: «Щастя – це…»

Дівчата відповідають на запитання. Після того ідуть переодягаються , готуються до нового конкурсу. Інтелектуальний конкурс оцінюється.

Вед.2 Ось ми вже побачили два дефіле, представлення учасниць, їх інтелектуальні здібності. І у всіх вас певно вже склалося враження про кожну з конкурсанток. Можливо ви вже й знаєте хто переможе. А от ти ( звертається до ведучого) уже визначився з тією учасницею, яка тобі подобається найбільше?

Вед.1 Ну, мені сподобалась дівчина під номером 1, ...2, номер 3 теж непогана, 4...( загинає пальці, підраховує) Та що там, усі сподобались! Але ж ти знаєш, що найбільше мені подобається дівчина, що стоїть зараз просто біля мене...

Вед.2 (Оглядається в пошуках дівчини, що стоїть поряд) Хто?

Вед.1 Ти звісно!

Вед.2 Мені так приємно! Але, знаєш після нашого наступного конкурсу, тобі доведеться поставити це під сумнів. Адже зараз буде найцікавіший та найяскравіший конкурс  вечора – „Конкурс талантів”

https://veterinary.net.ua/files/styles/galleryformatter_slide/public/gallary/dsc_7255.jpg,qitok=UmxTd8dg.pagespeed.ce.86vPt-SoHg.jpg

Вед.1 Так, мені дійсно цей подобається найбільше. Так як саме в конкурсі талантів учасниці можуть якнайповніше розкритися, показати себе, завоювати прихильність суддів та глядачів. Адже кожна дівчина по своєму талановита. Одна захоплює своїм голосом, інша причаровує погляди неймовірним танцем. Ще одна продемонструє  власні малюнки чи здатність декламувати вірші.

Вед.2 За умовами цього конкурсу, кожна конкурсантка повинна продемонструвати свій талант, тобто своє хоббі.

Вед.1 Наше журі оцінить у цьому конкурсі оригінальність номера, артистичність кожної учасниці та майстерність його виконання!

Вед.2 Ну що, я бачу тобі вже не терпиться  побачити виступи наших учасниць? Отож, для виконання  шоу номеру запрошується учасниця №1...

Учасниці по черзі демонструють свої виступи. Ведучі коротко розповідають про кожну з учасниць.

Після кожного виступу  журі оцінює.

Вед.1 Отже, поки наші учасниці готуються до останнього конкурсного завдання, яке для вас, шановні глядачі, залишається інтригуючою загадкою.

https://veterinary.net.ua/files/styles/galleryformatter_slide/public/gallary/dsc_7320.jpg,qitok=4aDeHP0Z.pagespeed.ce.KdtKN3Ax-x.jpg

Вед.1 І так, зараз я відкрию найбільшу інтригу цього вечора – третє і останнє дефіле. Можливо воно буде найважчим для наших учасниць. От, ти колись був у Голівуді?

Вед.2 Ні, а ти що була?

Вед.1 Ні, я лише мріяла...про Голівуд, червону доріжку, яскраві сукні, про зірок...

Шановні наші глядачі! Як ми переконалися на практиці, шлях до "зірок” не такий вже і простий! За кожною маленькою зірочкою стоїть колосальна робота!

Вед.2 Навіть коли одного разу наші чарівні конкурсантки долетять у вихорі своєї професії до небес, то сподіваємося, що їм ніколи не доведеться падати в "зоряному дощі”!

Вед.1 Але зараз на тебе чекає справжня „зоряна злива” наших красунь. Вони як істинні голлівудські акторки продемонструють свої яскраві вбрання. Адже для цього саме настав час. На вас чекає заключне дефіле у вечірніх сукнях „Зірки Голівуду”.

Дівчата разом зі своїми хлопцями виходять на сцену. Ведучий оголошує ім’я кожної.

Після цього відразу виставляються оцінки за вбрання.

Вед.2 ...(звертається) , а от ти знаєш що таке людська краса?

Вед.1 Ну, краса... в загальному, це гарна зовнішність людини, досконалі і витончені форми її тіла, гарний одяг, який підкреслює гармонію дивовижного витвору природи і витвору рук людських, вміння себе подати, талант, розум...і ще багато чого іншого...

Вед. 2 Шановні пані та панове! Конкурс "Міс гуртожиток – 2015” підходить до свого логічного завершення, а це означає, що вердикт журі готовий, і ось уже через декілька хвилин стане відоме ім’я переможниці!

Вед.1 Для оголошення результатів нашого конкурсу краси і грації "Міс гуртожиток– 2015 " запрошуємо всіх учасниць.

Звучать фанфари, виходить голова журі

 Вед. 2. Отже, дорогі друзі, ми починаємо нагородження чарівних конкурсанток.

Виступ журі

Вед.1 Що ж, на жаль, навіть найчудовіший вечір добігає кінця і від його закінчення нас відділяють тільки декілька хвилин. То ж давайте ж і ще раз привітаємо наших учасниць бурхливими оплесками!

Вед.2 Шановні наші красуні! Ми вітаємо вас всіх. Нехай щастить вам у житті, чистих рос вам, мудрої думки, краси і нев’янучої вроди. Будьте завжди впевнені у собі і знайте, що кожна з вас – найкраща.

Вед.1 А ми, чоловіки, давайте спробуємо дивитися на світ очима наших дівчат, любити і поважати їх, створювати їм всі умови для розквіту їхньої краси і інтелекту. Адже від того як ставимося ми до жінки, матері, подруги, коханої і визначається культура цілої нації, а зрештою – культура нашої держави.

Вед.2 ( на фоні мелодії) До побачення! До нових зустрічей!

 

 

 

Підготувала:                                        Шевчук Г.А.

docx
Пов’язані теми
Класному керівникові, 11 клас, Сценарії
Інкл
Додано
29 вересня 2019
Переглядів
685
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку