Позакласний захід на тему "Міс семикласниця"

Про матеріал

З давніх-давен вроду українських дівчат порівнювали з трояндами, які розпускаються сонячним ранком, ваблять до себе зрошеною росою ніжних пелюсток. Їхня бадьорість нагадує перші промінчики сонця. А пригадаймо Роксолану. Ця дівчина своєю вродою, чарівністю підкорила пів світу. Ясним розумом дочка Ярослава Мудрого Анна заполонила серце французького короля Генріха. Та ви згодитесь, що врода – це не основне. Для того, щоб бути дівчиною не достатньо лише вроди, потрібно бути моторною, розумною, веселою, хазяйновитою. Щоб визначити таких дівчат потрібен конкурс „Міс семикласниця"

Перегляд файлу

Гра "Міс семикласниця”'

Ведучий: Добрий вечір! Леді і джентльмени! Сеньйорити і сеньйори! Пани і панянки! Ми раді вітати вас на сьогоднішній грі „Міс семикласниця". З давніх-давен вроду українських дівчат порівнювали з трояндами, які розпускаються сонячним ранком, ваблять до себе зрошеною росою ніжних пелюсток. Їхня бадьорість нагадує перші промінчики сонця. А пригадаємо Роксолану. Ця дівчина своєю вродою, чарівністm підкорила пів світу. Ясним розумом дочка Ярослава Мудрого Анна заполонила серце французького короля Генріха. Та я думаю, що ви згодитесь, що врода – це не основне. Для того, щоб бути дівчиною не достатньо лише вроди, потрібно бути моторною, розумною, веселою, хазяйновитою. Щоб визначити таких дівчат ми вирішили в класі провести конкурс „Міс семикласниця". Учасниками у сьогоднішній грі будуть ________________

_____________________________________________. Вітаємо оплесками наших учасниць. Сьогодні допоможе нам визначитися об'єктивне жюрі (______________________________.

 

1) Ведучий: Наш 1-ий конкурс „Привітання”. Кожна учениця в довільній формі повинна відрекомендуватися глядачам і журі. У кожного є ім’я. Але чи всі знають, що воно означає? Я пропоную чарівним учасницям розповісти, що означає їх ім’я, яка історія, пов’язана з їх ім’ям могла статися, хто вони за знаком зодіаку, що цінують у друзях, чим люблять займатися, який у них характер. Першою буде представлятися________________

 

2) Ведучий: Другий конкурс зветься „Артистичний". Уявіть собі ситуацію. Вас запрошує в кіно хлопець, який вам не подобається і ви йому відмовляєте… Всі ми знаємо, що кожна дівчина -  актриса. Зараз ми перевіримо артистичні здібності учасниць. Вони продемонструють нам 6 стилів, які передають характер дівчини. Ось квітка і на кожній її пелюстці записаний певний стиль (ділова жінка, кокетка, сором’язлива, дівчина-ретро (це означає старомодних поглядів), сучасних поглядів, інтелігентна). Ви вибираєте пелюстку, на якій написано ваш стиль, а журі повинно здогадатися і оцінити вашу гру.

Отож розпочнемо …

 

3) Ведучий: Наш наступний конкурс зветься Перукар". Умови конкурсу дуже прості. За 7 хвилин наші учасниці мають зробити на обраній із залу моделі зачіску.

Поки наші учасниці будуть робити зачіску ми з вами проведемо конкурс загадок для вболівальників.

Загадки

  1. З чого гончарі роблять свої вироби? (із глини)
  2. Головне багатство співака. (Голос).
  3. Стругані планки для покриття підлоги. (Паркет).
  4. Найменша пташка в світі (Колібрі).
  5. Хто найчастіше оглядається? (Злодій)
  6. Сходи літака (Трап).
  7. Велосипед з моторчиком (Мопед).
  8. Яка за рахунком наша планета від Сонця (Третя).
  9. Горіло 7 свічок, дві потухло. Скільки залишилось? (2, бо інші згоріли).
  10. Назвіть 3 дні підряд не використовуючи назви тижня і чисел (Вчора, сьогодні, завтра).
  11. Який звір бігає найшвидше? (Гепард).
  12. Що знаходиться посеред Землі? (Буква М).
  13. У семи братів по одній сестрі. Скільки всіх? (Восьмеро).
  14. Хто найбільшу шапку носить? (В кого голова найбільша)
  15. Сидить баба серед літа, в сто сорочок одіта. (Капуста)

 

4) Ведучий:

Ой, хустина, хустиночка! Мережана, шита…

Так говорив про хустку Тарас Шевченко у своїй поезії «Хустина». Четвертий конкурс таки і називається Хустинка". Ваше завдання: хто швидше зав’яже хустку, найоригінальніше і модніше. Отож, розпочнемо.

 

5) Ведучий: Всі народи на планеті відрізняються своєю культурою, традиціями. Але є одна традиція, яка об’єднує всіх людей. Це, як ви вже, мабуть, здогадалися -  споживання їжі. Так, всі люди їдять, готують різні страви. В українців найулюбленіша – картопля. Це наш другий хліб. З картоплі можна приготувати безліч смачних страв. А чи знаєте ви, звідки прибула до нас картопля? В ХVI столітті картоплю завезли до Європи з Перу. У 1698 році картопля з’явилась у нас. ЇЇ привіз Петро І з Голландії. Картопля так всім сподобалась, що їй навіть пам’ятник поставили в містечку Георгіні в Румунії в 1769 році. Дуже цікавою є історія майонезу. Чому цей соус назвали майонез? На честь кухаря, який його зробив, а провансаль, бо був зроблений у провінції Провансаль у Франції. І тепер цей соус використовують до різних страв. Але досить розповідати, давайте краще проведемо наступний конкурс, що  має назву „Кулінарний”. Наші учасниці принесли нашому журі  страви, які вони готували вдома. Зараз вони по черзі розкажуть про процес приготування їхніх страв, а журі покуштує  і оцінить.

 

6) Ведучий: Наступний конкурс називається „Ерудит". Що ж означає слово «ерудит»?  Ерудит – це людина, яка має глибокі всебічні знання, людина начитана, котра багато знає. Яке ж завдання чекає на наших учасниць? Вони повинні по черзі за 1 хвилину відповісти на якомога більше запитань. Виграє той, у кого буде найбільше правильних відповідей. Отож розпочнемо.

  1. Обласний центр України, назва якого пішла від слова рівнина (Рівне)
  2. Що можна побачити із заплющеними очима? (Сон).
  3. З якої квіточки народилася Дюймовочка? (Тюльпан)
  4. Де були пошиті перші джинси? (США)
  5. Що знаходиться між річкою і берегом? (Буква «і»).
  6. Хто написав «Заповіт»? (Т.Г.Шевченко).
  7. Сума всіх сторін квадрата (Периметр).
  8. Як звати директора нашої школи? (Микола Михайлович).
  9. Третій день тижня? (Середа).
  10. Найвищі гори України (Карпати).
  11. Як звучать англійської мовою кольори Державного Прапора України? (Yellow, blue)
  12. Коли чорний кіт легко пробереться в дім? (Коли двері відкриті).
  13. Хто другим хотів з’їсти колобка? (Вовк).
  14. Летіло 20 ворон, стрілець 2 застрелив. Скільки залишилось? (2, бо інші полетіли).
  15. Яке взуття швидко зношується? (За яким не доглядають).
  16. Столиця Англії (Лондон).
  17. Хто відкрив Америку? (Колумб).
  18. Який відмінок відповідає на запитання ким? Чим? (Орудний).
  19. Покажіть, де в людини знаходиться печінка (Справа).
  20. Як звати матір Ісуса? (Марія).
  21.  Скільки нулів у 4 тисячах (3).
  22. Частина слова, що стоїть перед коренем (Префікс).
  23. Сучасна назва хімічного елемента Кисню (Оксиген).
  24. Найдовша річка України (Дніпро).
  25. Сорок п’ят і сорок п’ят. Скільки буде? (Вісімдесят)

 

7) Ведучий: Цей конкурс називається Реклама". Ваше завдання: зробити рекламу речі, назви прикріплені у вигляді смайликів на дошці. Будь-ласка оберіть собі предмет реклами і на підготовку вам 5 хвилин, а ми поки проведемо конкурс для вболівальників. Мені потрібно 5 учасників. Конкурс називається «Букви на дискотеці». Кожен вибирає собі букву, яку він буде зображати, танцюючи, а потім ми оцінимо їх старання. Отож розпочнемо…

 

8) Ведучий: Ось і останній конкурс нашої гри. Він називається Хоббі". Зараз наші дівчата продемонструють нам своє захоплення і розкажуть про нього. Будь-ласка, перша учасниця…

 

Ведучий: Зараз жюрі підрахують бали і скажуть нам яка з дівчат стала «Міс семикласниця». А тим часом ми із глядачами визначимо „Міс глядацьких симпатій”.

Дякуємо за увагу.

doc
Додано
7 липня 2018
Переглядів
565
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку