Позакласний захід "Первоцвіти"

Про матеріал
Позакласний захід "Первоцвіти" можуть проводити класні керівники та керівники екологічних гуртків під час позакласної роботи з учнями.
Перегляд файлу

Любов до природи є одним з кращих проявів людського характеру. Чи може бути щось красивіше за квітку, що розкриває назустріч сонцю свої пелюстки, чи витонченішим за пелюстки, що тягнуться до сонця, вкриті, мов намистом, краплинами роси?

Акція «Врятуємо первоцвіти» вже стала традиційною для гуртківців «Екологія і місто», бо проходить вона на початку весни (в час пробудження землі від зимового сну) уже не один рік.

Весна – найважчий період у перших квітів, що пробиваються з-під снігу та символізують відродження природи. Саме тому ці квіти називають «первоцвітами».

Масовий збір та продаж квітконосів призводить до послаблення, а в незначних за площею місцезростаннях і до повного виродження, а потім до  вимирання популяції. Адже часто первоцвіти знищують з підземними частинами, що призводить до фізичного зникнення їх у місцях природного поширення.

До первоцвітів належать усі види підсніжників, цикламени, сон-трава, цибуля ведмежа (черемша), шафрани, горицвіти, проліски, анемони, рясти, печіночниці, фіалки та інші.

Більша половина з них знаходиться на межі зникнення  і занесена до Червоної книги України та Хмельниччини, тому за будь-яких обставин збір їх в природі і торгівля ними забороняються і повинні каратися законом.

Порушниками вважаються всі, хто збирає, перевозить, продає або купує первоцвіти.

Серед первоцвітів зустрічаються рослини, які мають лікувальні властивості (первоцвіт весняний), що ще більше призводить до їх знищення. 

Члени гуртка під керівництвом Жмурко Олени Георгіївни відносяться до акції дуже відповідально. Вони, об’єднавшись у групи, виконують великий обсяг робіт, намагаючись донести до учнів Центру  і пересічних громадян екологічне та естетичне значення первоцвітів.

 

docx
Додано
25 листопада 2022
Переглядів
269
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку