позакласний захід «Райдужна терапія»

Про матеріал
«Райдужна терапія» Незважаючи на те що у кожного з нас той чи інший колір викликає симпатію або антипатію, вплив цих самих фарб на організм більшість з нас все одно сприймає однаково. Наприклад, ніхто не скаже, що червоний колір на нього діє заспокійливо.
Перегляд файлу

«Райдужна терапія»

Незважаючи на те що у кожного з нас той чи інший колір викликає симпатію або антипатію, вплив цих самих фарб на організм більшість з нас все одно сприймає однаково. Наприклад, ніхто не скаже, що червоний колір на нього діє заспокійливо.

Вчені вже давно помітили цей ефект, і навіть навчилися використовувати колір в лікувальних цілях. Особливо активно кольоротерапію використовують при роботі з нашою психікою – адже саме від її стану, як відомо, залежить і здоров'я нашого тіла.

Як саме впливають кольори на наш стан, розповіли нам учні 9-го класу, адже вони досліджували цю тему і провели лекторій на тему «Райдужна терапія».
З самого народження кожного з нас оточують кольори, що виявляють вплив на організм, нервову систему та психіку людини. 

Кольоротерапія – це цілеспрямований вплив кольором на самопочуття, фізіологію людини; активізація кольором діяльності органів і систем; метод психологічного лікування з метою розслаблення, зняття стресів, підняття настрою та тонусу за допомогою кольорів.

Для успішного використання методу кольоротерапії необхідно знати, як діє певний колір на людину.

Розберемося в тонкощах лікування кольором разом.

Червоний колір

Червоний сприяє зростанню, дає енергію, допомагає подолати страх. Робить ледачих більш активними. Покращує обмінні процеси, виводить шлаки, стимулює чуттєвість.
Цей колір сприяє фізичної активності, підвищення апетиту.

Помаранчевий колір

Оранжевий омолоджує, заряджає організм енергією. Нормалізує діяльність гормональної системи, виліковує бронхіальну астму.

Якщо болить шлунок, уявіть собі яскраво-оранжевий миготливий колір, і біль вщухне. Якщо вранці, відразу після пробудження, кілька хвилин подивитися на світ через жовтогаряче скло – гарний настрій забезпечено на весь день.

Жовтий колір

Жовтий допомагає швидко поліпшити настрій і подолати життєві розчарування. Захищає від низьких вібрацій, формує духовний імунітет. Тому питущі люди уникають його.

Зелений колір

Зелений дає відчуття відпочинку, знімає дратівливість, жовчність, істерію. У терапії його призначають при мігрені, закачуванні, неврозах.

Він також викликає почуття урівноваженості, гармонії, має оздоровчою дією.

 

Блакитний колір

Блакитний – прекрасний антисептик, лікує запальні процеси (ангіну, флюси, абсцеси, ревматизм, опіки). Заспокоює нервову систему. Щоб в понеділок почувати себе на підйомі, у вихідні знайдіть час для прогулянки: медитуйте, дивлячись у небо. Це розвантажить психіку.

Якщо дитина несприйнятливий до навчання, на його робочому столі необхідно помістити який-небудь предмет блакитного кольору.

Синій колір

Синій знімає роздратування, а в сім’ю приносить спокій і умиротворення. Цей колір дозволяє відчувати себе в рівновазі, «в своїй тарілці». Коли синього мало в житті, ми відчуваємо невдоволення собою.

Темно-синій, вважається, допомагає зцілити доброякісні пухлини, знижує температуру, лікує запалення горла, невротичні головні болі.

Фіолетовий колір

Фіолетовий є дуже потужним захистом для людини. Він нормалізує сон, розчиняє нічні страхи і погані сновидіння. З його допомогою можна легко зачаровувати, залучати увагу, налагоджувати контакти (в тому числі і сексуальні).

Якщо в будинку часто виникає вибухонебезпечна, агресивна обстановка, додайте в інтер’єр побільше фіолетового. Але будьте обережні: його надлишок викликає нудьгу, депресію і смуток.
У лікувальному плані цей колір збільшує витривалість серця, заспокоює нервову систему, очищає кров, знижує апетит.

Білий колір

Білий дарує психічну енергію. Це бурхливий водоспад, очищає від запорошеного застою. Якщо полюбився білий колір – настав час змін.

Чорний колір

Чорний – це спокій, відпочинок. Сховатися в нього можна, якщо відчуваєте себе ослабленим, але не безпомічною. Надлишок чорного породжує похмурі, гнітючі думки і замкненість у собі.

Цей колір можна використовувати в урочистих випадках як символ елегантності і благородства.

Нашій природі притаманні такі кольори, як коричневий, сірий, взагалі всі темні відтінки. Тьмяні і непоказні кольору одягу, шпалер в квартирі і офісі негативно впливають на нашу підсвідомість, а тому ми не знаємо, звідки взялася депресія, головні болC:\Users\Admin\Tracing\Downloads\Fw_ «Райдужна терапія»\photo_2018-04-18_18-00-31.jpgі, нескінченна втома.

C:\Users\Admin\Tracing\Downloads\Fw_ «Райдужна терапія»\photo_2018-04-18_18-00-32.jpgC:\Users\Admin\Tracing\Downloads\Fw_ «Райдужна терапія»\photo_2018-04-18_17-35-50_(2).jpgC:\Users\Admin\Tracing\Downloads\Fw_ «Райдужна терапія»\photo_2018-04-18_17-35-50.jpgC:\Users\Admin\Tracing\Downloads\Fw_ «Райдужна терапія»\photo_2018-04-18_17-35-47_(2).jpgC:\Users\Admin\Tracing\Downloads\Fw_ «Райдужна терапія»\photo_2018-04-18_18-00-32_(3).jpgC:\Users\Admin\Tracing\Downloads\Fw_ «Райдужна терапія»\photo_2018-04-18_18-00-32_(2).jpg

docx
Додано
24 травня 2020
Переглядів
853
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку