Позаурочний захід "Halloween"

Про матеріал
Дана робота містить розробку позаурочного заходу на тему "Helloween". Це свято традиційно викликає цікавість у дітей і підлітків. Розробка містить матеріали, які сприятимуть вихованню інтересу до вивчення мови, цікавість до культури інших країн.
Перегляд файлу

Halloween

 

Мета заходу:

ознайомити учнів з культурою країн Європи, поширювати   словниковий запас учнів;

розвивати навички аудіювання, мовлення, память, перекладацькі навички;

виховувати інтерес до вивчення мови.

 Обладнання: проектор; костюми до спектаклю; малюнки учнів на тему «Halloween»; аудіозаписи; презентації в Power Point; уривок мультфільму «Шрек».

 

 

Структура свята

 

І.  Вступна частина

Учні, одягнені у костюми, віходять до дошки і читають вірш Джона Апдайка “October”. Вірш супроводжується відеорядом та музикою.

 

The month is amber,

Gold and brown.

Blue ghosts of smoke

Float through the town.

Great V's of geese

Honk overhead,

And maples turn

A fiery red.

Frost bites the lawn,

The stars are slits

In a black cat's eye

Before she spits.

At last, small witches,

Goblins, hags,

And pirates armed

With paper bags.

Their costumes hinged

On safety pins,

Go haunt a night

Of pumpkin grins.

 

ІІ. Вступне слова вчителів

Any holiday is not only a fun for a weekend or opportunity to meet with friends. The idea of  actions is much deeper than we can imagine. For example, the Halloween so loved by children for its recklessness and impunity. Who has got the idea to celebrate it and what’s the reason?

Кожне свято – це не лише вигадка для вихідного дня чи привід зібратися у компанії друзів. Глибинна суть подій набагато глибша, ніж ми собі уявляємо. Так, наприклад, свято Хеллоуін, яке так люблять діти. Хто його придумав і з якою метою?

Halloween (or Hallowe'en) is an annual holiday observed on October 31, which commonly includes activities such as trick-or-treating, wearing costumes and attending costume parties, carving jack-o'-lanterns, bonfires, apple bobbing, visiting haunted attractions, playing pranks, telling scary stories, and watching horror films.

Хелловін – це щорічне свято, яке традиційно відзначають 31 жовтня. Для цього свята характерним є переодягання. Переодягаються як діти так і дорослі. Найчастіше переодягаються в костюми фей, кажанів, різноманітних духів, відьом, гарбузів, скелетів, зомбі, мертвих, упирів. Найпоширеніші фарби для свята: чорний, помаранчевий, сірий, білий, жовтий та червоний. Після цього дітвора ходить від дому до дому з вигуками «Trick or treat!» — «Розіграш чи цукерки»

III. Вихід героїв. Вірш – інтервю

 

PI: Hallowe'en is coming.

What will you wear?

P2: I might wear a blanket

And be a brown bear.

P1: Hallowe'en is coming.

Who will you meet?

P2: I might meet a princess

Skipping down the street.

P1: Hallowe'en is coming.

What will you do?

P3: I might go trick-or-treating.

How about you?

PI: Hallowe'en is coming.

What will you be?

P3: I might be a pirate

On the deep blue sea.

P1: Hallowe'en is coming.

What will you see?

P4: I might see a Jack-o'-Lantern

Winking at me.

P1: Hallowe’en is coming

What will you be?

P4: It's a secret,

So, wait and see!

 

IV. Ознайомлення з історією свята. Перегляд презентації:

The holiday appeared so long time ago that we will not find the exact date in history. Halloween exists for about 2000 years and had changed lots of  “masters”. It is more typically linked to the Celtic festival of Samhain, whose original spelling was Samuin (pronounced sow-an or sow-in)". The name is derived from Old Irish and means roughly "summer's end", the time when spirits of the dead try to enter the world of the alive. It was the holiday of druids, members of the priestly class in Gaul and possibly other parts of Celtic western Europe during the Iron Age.

Свято це зявилось настільки давно, що в історії не збереглось точної дати. Існує Хеллоуін близько 2000 років і за цей час встиг поміняти багатьох володарів. Він повязаний з кельтським святом Самхейн, назву якого можно перекласти як кінець літа”, час, коли духи померлих повстають і намагаються потрапити до світу живих. Належало свято друїдам - жрецям кельтських племен Західної Європи, що існував в 2 столітті до н.е.— 1 століття н.е. (кінець залізного віку). Друїдів називали по-різному: шаманами, жерцями, вчителями, філософами, проте письмових свідчень вони не залишили, а відомості про них є переважно в працях старогрецьких та староримських письменників.

The Celts thought that the beast’s fur and horns could frighten guests from the world of the dead from villages and fields. Thet’s why it was the must for those times to frighten spirits with frightful costumesand masks and to set bonfires.

 Кельти вважали, що шкури звірів, рога, чучела здатні відлякати небажаних гостей з потойбіччя від поселень та полів. Тому в ті давні часи вважалось обовязковим відлякування духів страшними костюмами та масками, запалення великих вогнищ для принесення жертв богам-покровителям.

When the romans invaded Celtic lands, Samhain enterd the Roman feast of  Pomona, the goddess of fruit and seeds, or in the festival of the dead called Parentalia. The gifts for the gods were fruit and vegetables from now. People left the plate with fruit and vegetables in the yard to please souls on their ancestors and have their support and indulgence during the year. The girls tried to know their future that night.

З приходом римлян на землі кельтів Самхейн приєднався до римського свята Парантелія, свята померлих, або ж до свята богині Помони, богині фруктів та зерна. Від тепер в дар богам приносили фрукти та овочі. Обовязково в ніч з 31 жовтня на 1 листопада на подвірї кожного дому зявлялося блюдо з фруктами та овочами для душ предків. Римляни вважали що це забезпечить їм захист та поблажливість з боку померлих на протязі року. Дівчата гадали на яблуках та дзеркальцях, намагаючись дізнатись свою майбутню долю – коли вони вийдуть заміж, чи буде їх життя щасливим.

In the 8th century a.d. the Christian religion changed the traditions of the Halloween. The word Halloween is first attested in the 16th century and represents a Scottish variant of the fuller All-Hallows-Even ("evening"), that is, the night before All Hallows Day. Although the phrase All Hallows is found in Old English (ealra hālgena mæssedæg, mass-day of all saints), All-Hallows-Even is itself not attested until 1556.

У 8 столітті нашої ери християнська віра, яка розповсюдилась у Європі, змінила традиції Хелловіна. Назва Halloween пішла від слова Hallowe'en — скорочення виразу All Hallow's Eve — надвечірня (переддень, канун) Дня всіх святих, яке в свою чергу розшифровується як All Hallowed Souls Eve — дослівно: Надвечірня Всіх Святих Душ. Християне вважали, 1 листопада днем мучеників та святих. В цеорквах проводились служби, люди молились за душі померлих.

Nowadays Halloween (or Hallowe'en) is an annual holiday observed on October 31, which means parties, having fun and going trick-or treating.

В наші дні свято Хелловін – це організація вечірок та свят. Ми вже не боїмося неврожаю, не поклоняємось варварським богам та рідко гадаємо на майбутнє.  Ось чому Хелловін, шумний, яскравий, несхожий на інші свята, зберігає популярність у 21 столітті.

V. Опрацювання тематичного матеріалу

To know more about Halloween and to be able to speak about it we’ll need some words. Look at the pictures and the words and pronounce them after me.

(Halloween words on the posters: spider, lantern, poison, ghost, gravestone, haunted house, vampire, hat, bat, web, witch, skull, cat, pumpkin, coffin)

                               

  1. What’s the word? Write the word under the pictures
  2. Find the words! Find the Halloween words from exercise 1 in the wordsearch below.
  3. True or false? Circle true or false for these sentences.

(Всі матеріали можно знайти тут: http://learnenglishkids.britishcouncil.org/worksheets/halloween )

 

2. Перегляд відео-уривку з мультфільму «Шрек: Хелоуін.»

 

VI. Вірші учнів

The little witch

Once long ago

In a wee small land

Lived a witch, her cat,

And a mouse.

They stayed together

And didn’t fight,

Though they lived

In a very small house.

Then cat was little,

The mouse was small.

But the teeny-tiny witch.

Was the littlest of all.

 

 

Witch, Witch

Withch witch, where do you fly?

Under the clouds and over the sky.

Witch, witch, what do you eat?

Little black apples from Hurricane Street.

Witch, witch, what do you drink?

Vinegar and good red ink.

Witch, witch, where do you sleep?

Up in the clouds where the pillows are cheap.

 

 

Х. Конкурси для глядачів

1. Загадки

1. I flight at night because I don't like light (Bat)

2. I'm scary and white. I come out at night. Who am I? (Ghost)

3. I've got soft black fur. When you hold me I purr. Who am I?

4. I'm round on all sides. I've got a light inside. Who am I? (Jack-o-lantern)

5. I've got a black cat and a big pointed hat. Who am I? (Witch)

6. I’m yellow or white. I smile on Halloween night. Who am I? (Moon)

2. Конкурс на кращий гарбуз: учні демонструють виготовлені вдома гарбузи-ліхтарі Джека.

3. Конкурс «Яблука»: учні намагаються виловити з води якнайбільше яблук без допомоги рук.

Х. Слово вчителя

Хеллоуїн (англ. Halloween, All Hallows' Eve або All Saints' Eve) — свято, що має коріння в традиціях стародавніх кельтів, історія якого почалася на землях сучасної Великобританії і північної Франції; наголошується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Також згадується як «переддень Дня всіх святих». Традиційно наголошується в англомовних країнах, хоча офіційним вихідним або державним святом не є. З кінця ХХ століття в ході процесу американізації і глобалізації мода на атрибутику Хеллоуїна з'явилася також в більшості неангломовних країн.

 

 

Trick or Treat

Witches, ghosts, and goblins.

Stealing down the street,

Knock on every door way,

Trick or treat!

When your door is opened,

This is what you meet,

Scary creatures shouting,

Trick or treat!

 

 

 

 

doc
Додано
24 січня 2019
Переглядів
1135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку