Практична робота№1 Будова світлового мікроскопа та робота з ним

Про матеріал
Презентація для 6 класу на тему:Практична робота№1 Будова світлового мікроскопа та робота з ним .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота№1 Будова світлового мікроскопа таробота з ним

Номер слайду 2

Головною частиною мікроскопа є …, встановлені в трубку , або тубус . У верхньому кінці тубуса міститься …, який складається з оправи і двох збільшувальних скелець. На нижньому кінці тубуса міститься … , який складається з оправи і кількох збільшувальних скелець. Тубус прикріплений до… За допомогою… тубус можна піднімати й опускати . До штатива прикріплені також … …., у центрі якого є отвір , і під ним …, яка уловлює та спрямовує світло в отвір предметного столика. Під предметним столиком міститься …, що регулює потік світла, яке надходить.

Номер слайду 3

Практична робота№1 Будова світлового мікроскопа таробота з ним Мета: Поглибити знання учнів про будову світлового мікроскопа та навчитити прийомам роботи з ним

Номер слайду 4

Правила роботи з мікроскопом1. Правило лівої та правої руки. Лівою рукою мікроскоп притискають до поверхні навчального стола . Правою рукою виконують необхідні дії.2. Робота починається тільки з дозволу вчителя.3. Мікроскоп встановлюють навпроти окремого учня, потім переміщують до іншого.4. Роботу здійснюють тільки в положенні « сидячи»5. З допомогою штатива тубус можна нахиляти до учня, щоб окуляр був на рівні ока.6. Після розміщення і закріплення предметного скла його освітлюють із допомогою повороту дзеркала до джерела світла.7. З допомогою макро- й мікрогвинта налаштовують чіткість об’єкта.8. З метою попередження руйнування препарату його розглядають за малого збільшення ( окуляр може бути ×7 або × 15) 9. Після закінчення роботи прибирають предметне скло та встановлюють тубус вертикально.10. Якщо і учня виникають труднощі під час роботи, потрібно звернутися до вчителя.

Номер слайду 5

Завдання 1 Оглянь зовнішній вигляд світлового мікроскопа , вивчіть його будову. Знайдіть тубус , окуляр та об’єктив , штатив із предметним столиком та дзеркалом , гвинти , діафрагму. З’ясуйте , яке значення має кожна частина.

Номер слайду 6

Завдання 2 Позначте на малюнку і підпишіть частини мікроскопа.

Номер слайду 7

Завдання 3 Визначте , у скільки разів збільшує мікроскоп за формулою: Х мікроскопа = Х окуляра х Х об’єктива. Занесіть розрахунки у таблицю :{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Збільшення Окуляр. Об’єктив. Сумарне. Мінімальне. Максимальне

Номер слайду 8

Висновки:

Номер слайду 9

Домашнє завдання : Вивчити будову мікроскопа.

Номер слайду 10

Відео до уроку ви можете переглянути за посиланям :https://www.youtube.com/watch?v=jy. Skhlv. ZAT0

pptx
Додано
23 вересня 2020
Переглядів
4918
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку