Практична робота 1 Освітні інформаційні ресурси і системи. Презентація

Про матеріал
Пригадайте Як здійснювати пошук в Інтернеті; як працювати з електронною поштою; як створювати документи в текстовому процесорі та програмі для створення презентацій. Структура інформаційної технології на прикладі технології опрацювання презентації
Зміст слайдів
Номер слайду 1

За новою програмою. Урок 3 Практична робота 1 Освітні інформаційні ресурси і системи

Номер слайду 2

Практична робота 1 Розділ 1 § 2структуру папок: E:\9-А(Б) клас\Власне прізвище\Урок 3 Під час виконання практичних завдань пам’ятай про правила безпеки життєдіяльності при роботі з комп’ютером!Пригадайте. Створіть. Пам’ятайте. Як здійснювати пошук в Інтернеті;як працювати з електронною поштою;як створювати документи в текстовому процесорі тапрограмі для створення презентацій.

Номер слайду 3

Повторення. Розділ 1 § 1.1Інформатика — наука, що вивчає методи та засоби опрацювання, передавання та зберігання повідомлень.

Номер слайду 4

Інформаційні технології. Класифікація інформаційних технологій. Розділ 1 § 1.1 На уроках інформатики ви також використовували певні технології:технологію опрацювання графічних зображеньтехнологію опрацювання текстівтехнологію опрацювання презентацій, мультимедійних даних тощо. Ці технології називають інформаційними.

Номер слайду 5

Інформаційні технології. Класифікація інформаційних технологій. Розділ 1 § 1.1Інформаційні технології описують особливості здійснення інформаційних процесів з використанням комп’ютерної техніки.

Номер слайду 6

Структура інформаційної технології на прикладі технології опрацювання презентаціїРозділ 1 § 1.1

Номер слайду 7

Етапи становленняінформаційних технологій. Розділ 1 § 1.1 Назви та періоди розвитку етапів інформаційних технологій:

Номер слайду 8

Інформаційні технології засновані на реалізації інформаційних процесівІнформаційні системи, їх види. Розділ 1 § 1.2

Номер слайду 9

Інформаційні системи, їх види. Розділ 1 § 1.2 Сукупність взаємопов'язаних елементів, яка призначена для реалізації інформаційних процесів, називається інформаційною системою.

Номер слайду 10

Інформаційні системи, їх види. Розділ 1 § 1.2 За рівнем автоматизації інформаційні системи можна розподілити так: РучніАвтоматизованіАвтоматичніусі інформаційні процеси реалізуються людиною без застосування будь-яких технічних засобів (у наш час такі інформаційні системи майже не застосовуються);у реалізації інформаційних процесів беруть участь як людина, так і технічні засоби (на сьогодні такі інформаційні системи найпоширеніші, причому технічними засобами найчастіше є комп'ютери різної потужності);реалізація інформаційних процесів відбувається без участі людини (людина бере участь у роботі такої інформаційної системи лише на етапі її підготовки до роботи і на етапі аналізу отриманих результатів).

Номер слайду 11

Апаратне та програмне забезпечення інформаційної системиІнформаційна система складається з: Розділ 1 § 1.2

Номер слайду 12

Апаратне та програмне забезпечення інформаційної системи. Розділ 1 § 1.2 Узагальнена схема інформаційної системи. З призначенням основних комп'ютерних пристроїв і класифікацією програмного забезпечення комп'ютерів ви ознайомились у 8-му класі.

Номер слайду 13

Поняття інформаційного суспільства. Розділ 1 § 1.2Інформаційні ресурси є одним з основних продуктів діяльності інформаційного суспільства. Розрізняють інформаційні ресурси: ТрадиційніЕлектроннідруковані книжки, газети, журнали, картини, карти тощо.будь-які дані, подані у вигляді комп'ютерних файлів — текстових, графічних, звукових, відео, файлів комп'ютерних програм, архівів тощо.

Номер слайду 14

Поняття про інформаційну культуру, інформаційну грамотність, ІК-компетентність. Розділ 1 § 1.2Інформаційна грамотність передбачає наявність в особистості знань, умінь і навичок, які дають їй змогу знаходити потрібні джерела відомостей, використовуючи оптимальні й ефективні алгоритми пошуку;критично оцінювати знайдені відомості й ефективно їх опрацьовувати та використовувати для особистих і професійних (навчальних) цілей;доцільно та ефективно застосовувати в ході реалізації інформаційних процесів сучасні інформаційно-комунікаційні технології.

Номер слайду 15

Поняття про інформаційну культуру, інформаційну грамотність, ІК-компетентність. Розділ 1 § 1.2Інформаційна грамотність та інформаційна культура тісно пов'язані з поняттям інформаційно-комунікаційної компетентності. Відповідно до Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти. Інформаційно-комунікаційна компетентність(ІК-компетентність) — це доцільне використання учнем інформаційно-комунікаційних технологій та відповідних засобів для виконання особистих і суспільно значущих завдань.

Номер слайду 16

Інтелектуальна власність та авторське право. Розділ 1 § 1.2Інтелектуальна власність — це власність на результати інтелектуальної та творчої діяльності.

Номер слайду 17

Інтелектуальна власність та авторське право. Розділ 1 § 1.2 Використання об'єкта інтелектуальної власності без відповідного дозволу автора є порушенням авторських прав і переслідується відповідно до законодавства України. Такими порушеннями можуть бути:

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Проаналізувати§ 1.2, ст. 23-24 Розділ 1 § 1.2

Номер слайду 19

Працюємо за комп’ютером. Практична робота 1 Освітні інформаційні ресурси і системи. Розділ 1 § 2

Номер слайду 20

Працюємо за комп’ютером. Сторінка23-24 Розділ 1 § 1.2

Номер слайду 21

Дякую за увагу!За новою програмою. Урок 3

pptx
До підручника
Інформатика (підручник для класів із поглибленим вивченням інформатики) 9 клас (Руденко В.Д., Речич Н.В., Потієнко В.О.)
Додано
20 лютого 2020
Переглядів
5872
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку