Практична робота № 2. "Позначення на контурній карті кордонів сусідніх держав, крайніх точок, географічних центрів України та Європи, зазначення їхніх назв, визначення координат".

Про матеріал
Закріпити вміння: Розрізняти фізико, економіко, політико-географічне положення держав та характеризувати географічне положення України; Наводити приклади країн-сусідів України та показувати їх на географічній карті; Показувати на карті суходільні і морські кордони, територіальні води, крайні точки та географічний центр України. Визначати за допомогою карти протяжність території України в градусах і кілометрах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 2. Позначення на контурній карті кордонів сусідніх держав, крайніх точок, географічних центрів України та Європи, зазначення їхніх назв, визначення координат точок, протяжності території України в градусах і кілометрах.

Номер слайду 2

Мета: Закріпити вміння: Розрізняти фізико, економіко, політико-географічне положення держав та характеризувати географічне положення України; Наводити приклади країн-сусідів України та показувати їх на географічній карті; Показувати на карті суходільні і морські кордони, територіальні води, крайні точки та географічний центр України. Визначати за допомогою карти протяжність території України в градусах і кілометрах.

Номер слайду 3

Хід роботи: Пригадайте і поміркуйте! Що таке широтне положення? Що таке довготне положення? Як воно може впливати на відмінності в місцевому часі та на континентальність клімату?

Номер слайду 4

Завдання 1. Визначте широтне положення України і заповніть таблицю.{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}Назва крайньої точки. Широта точки. Найпівнічніша паралель2. Найпівденніша паралель3. Протяжність з півночі на південь ( у градусах і км )

Номер слайду 5

Завдання 2. Позначте і підпишіть на контурній карті крайні північну і південну точку України, їхні координати.

Номер слайду 6

ІІ. Завдання 1. Визначте довготне положення України і заповніть таблицю.{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Назва крайньої точки. Довгота точки1. Найзахідніший меридіан;2. Найсхідніший меридіан;3. Протяжність з півночі на південь ( у градусах і км )

Номер слайду 7

ІІ. Завдання 2. Позначите і підпишіть на контурній карті крайні точки західну і східну точки України.

Номер слайду 8

ІІІ. Завдання 1. За наведеними координатами позначте і підпишіть на контурній карті географічний центр України. {F5 AB1 C69-6 EDB-4 FF4-983 F-18 BD219 EF322}Широта. Довгота48°23 пн.ш.31° 29 сх. Д.

Номер слайду 9

Завдання: Повторити визначення « Географічне положення України »; Дослідить поняття « Географічне положення країни »;Результати оформіть у вигляді таблиці:

Номер слайду 10

Аналіз поняття « Географічне положення» {0660 B408-B3 CF-4 A94-85 FC-2 B1 E0 A45 F4 A2}Поняття «Географічне положення країни»Визначення. Джерело автор.

Номер слайду 11

Пригадайте типовий план характеристики географічного положення.__________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Номер слайду 12

Зробити свій висновок. Завдання до висновка: У висновку назвіть спільні та відмінні особливості у географічному положення України та досліджуваних країн._________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Номер слайду 13

Дякую за увагу. До зустрічі шановні учні.

pptx
Додано
10 серпня
Переглядів
83
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку