Практична робота №4Встановлення за картами (тектонічною, геологічною, фізичною) зв’язків між тектонічними структурами, рельєфом, геологічною будовою та корисними копалинами у межах

Про матеріал
Тема: Практична робота 4. Встановлення за картами (тектонічною, геологічною, фізичною) зв’язків між тектонічними структурами, рельєфом, геологічною будовою та корисними копалинами у межах України Мета: Узагальнити знання учнів про геоморфологічну будову, тектонічні структури та корисні копалини на території України; формувати вміння співставляти інформацію та встановлювати взаємозв’язки; удосконалювати навички роботи з картами атласу; виховувати здатність до самостійної роботи. Обладнання: підручник, атлас, Фізична карта України. Тип уроку: застосування знань, вмінь, навичок.
Перегляд файлу

Тема: Практична робота 4.

Встановлення за картами (тектонічною, геологічною, фізичною) зв’язків між тектонічними структурами, рельєфом, геологічною будовою та корисними копалинами у межах України

Мета: Узагальнити знання учнів про геоморфологічну будову, тектонічні структури та корисні копалини на території України; формувати вміння співставляти інформацію та встановлювати взаємозв’язки; удосконалювати навички роботи з картами атласу; виховувати здатність до самостійної роботи.

Обладнання: підручник, атлас, Фізична карта України.

Тип уроку: застосування знань, вмінь, навичок.

 

Практична робота №4

Тема: Встановлення за картами (тектонічною, геологічною, фізичною) взаємозв’язків між тектонічними структурами і формами рельєфу, геологічною будовою та корисними копалинами у межах України.

Мета: Формувати уявлення про взаємозв’язок і взаємозалежність тектонічних структур, основних форм рельєфу та корисних копалин; продовжити формування вмінь і навичок роботи з картами атласу.

Обладнання: підручник, атлас.

Хід роботи

 

1. Користуючись атласом і підручником,  заповніть табличку:

 

Тектонічні структури

Геологічна будова

Форми рельєфу

Корисні копалини

 

 

Вік гірських порід

Склад гірських порід

 

 

 

2. З’ясуйте відповідність між тектонічними структурами, формами рельєфу і

корисними копалинами на території вашої області.

 

3. Зробіть висновок роботи.

 

doc
Пов’язані теми
Географія, Розробки уроків
Додано
7 травня 2023
Переглядів
4618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку