Практична робота №5
Тема. Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості.
Мета: сформувати практичні вміння розпізнавати їстівні та отруйні гриби своєї місцевості.
Обладнання та матеріали: зошит, підручник, фотографії грибів.
Хід роботи
Завдання І. Уважно розгляньте фотографії грибів та заповніть таблицю.
Назва гриба |
Їстівний чи отруйний |
Трубчастий чи пластинчастий |
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
Завдання ІІ. Дайте відповідь на запитання.
А. За якими основними ознаками гриб під №1 відрізняється від гриба під №2 ?.
Б. За якими основними ознаками гриб під №3 відрізняється від гриба під №4 ?.
В. За якими основними ознаками гриб під №5 відрізняється від гриба під №6 ?.
Висновок. На підставі власного досвіду і літературних джерел встановити: