Практична робота ознайомлення з найпоширенішими й отруйними рослинами, грибами і тваринами своєї місцевості .

Про матеріал
Практична робота ознайомлення з найпоширенішими й отруйними рослинами, грибами і тваринами своєї місцевості . в 5 класі
Перегляд файлу

Практична робота ознайомлення з найпоширенішими й отруйними рослинами, грибами і тваринами своєї місцевості .

Завдання №2 полягає у створенні альбома  у вигляді документу word або презентації ppt з зображенням 3 рослин,  3грибів і 3 тварин. Де  зазначена назва виду, фото, де можна зустріти , що є отруйного .Якщо змоги створити альбом на компютері немає учень(учениця) пише в зошит в клітинку , фотографує і відправляє звіт на електронну пошту .

Звіт про виконання практичної роботи потрібно надіслати на електронну адресу lenagrebenyk1506@gmail.com до 07.04 20 до 17 години

Приклад:

Блекота чорна - рослина

Зовнішній вигляд: Відрізняється дуже неприємним запахом. Але її плоди в формі глечика можуть зацікавити малюка. Блекота виростає до півтора метра у висоту, має липке листя і великі квіти брудно-білого або жовтуватого кольору з ворсинками.

Де росте: Біля доріг або житлових будинків, на оброблюваних полях.

Чим небезпечна: Отруїтися цією рослиною можна, спробувавши насіння або молоді паростки. Ознаки отруєння з'являються вже через 10-20 хвилин. Пересихає в роті, починається хрипота, червоніє шкіра, збільшуються зіниці. При складних випадках дитина може втратити свідомість або навіть впасти в кому.

 

Шершень- тварина

Шершні

Не варто недооцінювати небезпеку комах. Умовно отруйними для нас є бджоли, оси, джмелі. Та найнебезпечніші перетинчастокрилі – це шершні. Це найбільші за розміром оси в Європі. Найчастіше зустрічаються в густих старих лісах у гніздах. Вважається, що одночасні 3-4 укуси шершнів можуть вбити коня. При укусі шершнем людині потрібно якнайшвидше прийняти протиалергічні препарати. Якщо спостерігаються проблеми з диханням, біль в області серця, то слід звернутися до лікарні.

Несправжні опеньки- гриб
Тут головна небезпека в тому, що ці гриби можна дуже легко сплутати зі звичайними опеньками, які так люблять всі збирати. А насправді в цьому грибі дуже багато токсинів, які при великому вживанні гриба в їжу викликають смерть. Особливо чутливі до нього літні люди і діти.

 

docx
Додано
19 жовтня 2020
Переглядів
791
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку