Практична робота: «СТВОРЕННЯ структуруваного ДОКУМЕНТА»

Про матеріал
Практична робота містить матеріали щодо створення документа з розділами, створення змісту документа.
Перегляд файлу

Практична робота: «СТВОРЕННЯ структуруваного ДОКУМЕНТА»

Постановка задачі

1. Створіть у вигляді нового документа титульний лист для збірки своїх практичних робіт. На титульному аркуші відобразіть:

• назва збірки фігурним текстом;

• будь-яку картинку;

• свою Прізвище, І., Про. і номер групи;

• прізвище, і., О. викладача;

• назва вузу, факультету.

2. Роздрукуйте документ. Збережіть документ.

3. Створіть єдиний документ у вигляді структури, що містить титульний лист і звіти з практичних робіт. Для цього виконайте такі дії:

• створіть новий документ, що містить такі рядки: Титульний лист

Работа1

Работа2 і так далі ...;

• змініть стиль рядків документа на стиль «Заголовок 1»;

• перейдіть в режим «Головний документ»;

 • за допомогою кнопок панелі «Головний документ» вставте замість рядків головного документа вкладені документи (звіти по практичних робіт) у вигляді файлів.

4. Збережіть документ.

5. Перегляньте новостворений складовою документ в режимі «Розмітка сторінки». Приберіть чисті сторінки, якщо вони були створені.

6. Усередині кожного вкладеного документа створіть по 2 - 3 підзаголовка. Змініть стилі цих підзаголовків на стиль «Заголовок 2». Понизьте рівень цих підзаголовків.

7. Форматуйте єдиним чином весь складовою документ. Проставте наскрізну нумерацію сторінок.

8. На початку документа створіть зміст.

9. Перейдіть в режим «Головний документ» і поверніть вкладені документи.

10. Збережіть документ.

Методичні вказівки до виконання роботи

 

Для створення фігурного тексту в титульному аркуші використовуйте програму WordArt. Малюнок для титульного аркуша можна вибрати, наприклад, з колекції кліпів Microsoft Clip Gallery.

Для створення єдиного документа попередньо створіть новий документ, що містить такі рядки: «Титульний аркуш», «Работа1», «Работа2» і так далі ... Для присвоєння рядках документа стилю «Заголовок 1» виділіть спочатку ці рядки. Потім, клацнувши по кнопці поля «Стиль» на панелі «Форматування», розкрийте меню і виділіть рядок «Заголовок 1»; рядках документа буде присвоєно стиль «Заголовок 1».

Для переходу в режим «Головний документ» виконайте команду

Вид / Головний документ; при цьому з'являються нові панелі інструментів:

«Структура» та «Головний документ». Тепер, щоб вставити замість рядка

«Титульний аркуш» вкладений документ, потрібно виділити цей рядок і натиснути на панелі «Головний документ» кнопку <Вставити вкладений документ>; з'явиться діалогове вікно «Відкриття документа». Знайдіть файл, в якому зберігається титульний лист (алгоритм пошуку файлу викладено, наприклад, в роботі

№2), відзначте цей файл і натисніть кнопку <Відкрити>; титульний лист буде вставлений в новий документ. Аналогічним чином вставляються в документ все практичні роботи. Відзначимо, що для згортання або розгортання документів, вкладених в складовою документ, потрібно використовувати кнопку <Згорнути / Розгорнути вкладені документи> на панелі «Головний документ».

Для переходу в режим «Розмітка сторінки» виконайте команду Вид / Розмітка сторінки; для переходу в режим «Структура» - команду Вид / Структура. Для створення підзаголовка всередині вкладеного документа перейдіть в режим «Структура» або «Головний документ» і розгорніть вкладені документи. Введіть в текст вкладеного документа текст підзаголовка і надайте йому стиль «Заголовок 2» або за допомогою кнопки <Знизити рівень> на панелі «Структура» понизьте рівень створеного заголовка. У разі необхідності понизьте рівні всіх рядків між підзаголовками до звичайного тексту за допомогою кнопки <Знизити до звичайного тексту> на панелі «Структура».

Для нумерації сторінок розгорніть вкладені документи і перейдіть в режим «Розмітка сторінки». Потім встановіть курсор на початок документа і виконайте команду Вставка / Номера страниц. У діалоговому вікні «Номери сторінок» встановіть положення номера на сторінці і натисніть кнопку <ОК>; нумерація буде проставлена. Якщо суцільна нумерація непроставляється, виконайте попередньо команду Правка / Виділити все.

Для створення змісту встановіть курсор на початок сторінки, наступної за титульним листом, і виконайте команду Вставка / Зміст і покажчики. У діалоговому вікні «Зміст і покажчики» виберіть вкладку «Зміст», в ній - вид заголовків і натисніть кнопку <ОК>.

 

Питання для контролю

1. Як відобразити документ в режимі «Структура», «Головний документ»?

2. Вкажіть панелі інструментів «Структура» та «Головний документ».

3. Як підвищити або знизити рівень заголовка? Як знизити рівень заголовка до звичайного тексту?

4. Що означає: «Розгорнути заголовок», «Згорнути заголовок»? Як виконати ці операції?

5. Як відобразити на екрані заголовки тільки певного рівня?

6. Як перемістити блок тексту разом із заголовком вгору або вниз?

7. Як показати структуру в форматі або без нього?

8. Як в головний документ вставити вкладений документ?

9. Як в головному документі розгорнути (або згорнути) вкладені документи?

10.Як пронумерувати сторінки документа.

docx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
23 травня 2019
Переглядів
886
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку