Практична робота. Властивості етаново кислоти

Про матеріал

Презентація до практичної роботи з теми "Властивості етанової кислоти". Перевірити вміння учнів застосовувати теоретичні знання про властивості оцтової кислоти під час проведення практичної роботи. Підкреслити важливість знань про оцтову кислоту у повсякденному житті людини та народному господарстві. Розвивати в учнів логічне мислення, вміння самостійно працювати з інформацією, встановлювати причинно - наслідкові зв'язки, вміння робити висновки, узагальнення; формувати вміння знаходити спільні і важливі ознаки і властивості, застосовувати набуті знання на практиці, формулювати узагальнюючі висновки та оцінювати результати виконаних дій. Виховувати культуру спілкування, прививати інтерес до предмету. Виховувати дбайливого відношення до праці, ініціативності, наполегливості в досягненні мети, вміння працювати в парі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хочу старанно працювати на уроці та дізнатися багато нового.  Мені достатнього того, що я знаю. Цікаво, який сьогодні буде урок? Мені незручно, я так мало знаю.

Номер слайду 2

а) Карбон в органічних сполуках тривалентний; б) формула метану  СН4; в) теорію хімічної будови створив М.В. Ломоносов; г) природний газ практично не використовують; д) формула  пентану С5Н12; е) молекула метану має тетраедричну будову є) ненасичені вуглеводні ряду етилену мають загальну формулу СnН2n-2 ; ж) СnН2n+2  - загальна формула гомологічного ряду метану; з) у результаті розкладу метану утворюється кисень; и) С5Н10  - це  формула пентину; і)  СН3  - це радикал метил; й) органічних речовин значно менше, ніж неорганічних. Зелена - твердження правильне, а червона – неправильне:

Номер слайду 3

На побачення з дівчиною Загадковий йшов хлопчина. Був костюм на ньому – диво, Фіолетовий, мов чорнило. Дівчину за руку взяв – І костюм червоний став.

Номер слайду 4

Чи знаєте Ви про таку кислоту, Яку повсякчас додаєм до борщу, ЇЇ ми кладемо завжди в маринад Для всяких смачнючих солінь і принад?

Номер слайду 5

Властивості етанової кислота CH3COOH

Номер слайду 6

Мета уроку: пригадати хімічні властивості етанової кислоти; перевірити знання техніки безпеки під час роботи в кабінеті хімії; закріпити вміння писати рівняння реакцій; поглибити знання про хімічні властивості речовин на прикладі оцтової кислоти.

Номер слайду 7

«Жодна наука не потребує експерименту такою мірою, як хімія. Її основні закони, теорії і висновки спираються на факти. Тому постійний контроль дослідом необхідний» Майкл Фарадей

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Справа №1 Бабуся висипала соду (натрій карбонат) і кухонну сіль в банки, і заплуталась, куди що висипала. Як, застосовуючи властивості оцтової кислоти, можна допомогти визначити де яка речовина?

Номер слайду 10

Справа №2 Виручіть мене ! Я дуже хочу допомогти мамі. Як серед усіх цих банок знайти оцет (банки із NaCl, оцет, миючий засіб, інші речовини домашнього використання)?

Номер слайду 11

Подумай і дай відповідь Чи треба, щоб речовини, навіть на кухні, були підписані? Чому? Вапняний наліт на кранах, накип у чайнику - це кальцій карбонат. Як можна позбавитись накипу або вапняного нальоту використовуючи властивості оцтової кислоти? Які ще речовини можна використовувати для видалення вапняного нальоту, накипу?

Номер слайду 12

Дізнався про… Зрозумів … Навчився… Відчув труднощі при … Працював за 12-бальною шкалою на … На уроці мені сподобалось … На уроці мені не сподобалось … Найсильніше мене вразило … Найбільше мене здивувало … Тепер я вмію … Вправа "Мікрофон"  - "Сьогодні на уроці я…"

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Повторити § Творче завдання: підготувати слайд-шоу, учнівські газети (плакати) на такі теми: «Перше застосування оцтової кислоти». «Рецепти консервування овочів» (підготувати з допомогою батьків). З’ясуйте, де в світі є музеї оцту. Які мистецькі твори присвячені цій смаковій приправі. Домашнє завдання:

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
26 березня 2018
Переглядів
1792
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку