Права і свободи людини (Урок з правознавства)

Про матеріал
Презентація на тему: "Права і свободи громадян України". Матеріал допоможе компетентнісно провести урок і актуалізувати опорні знання учнів. Діти зможуть чітко вирізняти поняття:"права" і поняття: "свободи", в чому полягає різниця та як вміло використовувати здобуті знання в дорослому життя. Бо свідомий громадяни є основа сучасної, правообізнаної людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку:“Права і свободи людини”Вчитель Рудич Л. Б. ОЗО “Миргородська гімназія №3”

Номер слайду 2

Епіграф уроку:«Права людини є основними цінностями, які дозволяють нам вважати себе людством».

Номер слайду 3

Мета уроку: Розкрити особливу роль прав і свобод людини у суспільстві, значення захисту прав людини. Спонукати учнів до активного мислення. Розвивати вміння учнів аргументовано відстоювати власну точку зору, працювати в групі. Виховувати активну політичну позицію школярів.

Номер слайду 4

Що таке права і свободи людини?Чи є різниця між цими поняттями? Чи має права дитина?У яких документах закріплено права і свободи людини?Які існують організації для захисту прав людини?

Номер слайду 5

«Павутинка»

Номер слайду 6

Юридичний буквар Права людини – захищена і гарантована державою можливість щось робити і здійснювати; можливості, необхідні для існування та розвитку. Свободи людини – можливості людини, необхідні для існування й розвитку, пов’ язані з її вільним вибором. Чи є різниця між цими поняттями? rrrrrrrrrr

Номер слайду 7

Юридичний практикум(робота з документами)

Номер слайду 8

Види прав людини. Громадянські (особисті). Політичні. Економічні. Соціальні. Культурні.rrrrr

Номер слайду 9

«Кластер»

Номер слайду 10

«Асоціативнийкущ»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

«Мікрофон»

Номер слайду 13

Гра-імітація «Життя у новій державі»

Номер слайду 14

 Конвенція ООН із прав дитини є першим і основним міжнародно-правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини.

Номер слайду 15

Якого виду прав немає у дітей?

Номер слайду 16

«Юридична ситуація» Марія, 16-річна учениця, вирішила під час канікул попрацювати і звернулася із проханням про працевлаштування до директора пошти, знаючи про наявність вільного місця листоноші. Директор їй відмовив. Олегу було відмовлено у прийомі документів до 10 класу через його національність і належність родини до однієї з сект.

Номер слайду 17

Організації, що нададуть людині допомогу. Організація Об’єднаних Націй. Комітет із прав людини. Комітет проти катувань. Комітет зі свободи асоціацій Міжнародної організації праці.Європейський Суд із прав людини.

Номер слайду 18

Рефлексія. Для чого нам потрібно знати свої права?

Номер слайду 19

Самооцінювання

Номер слайду 20

Домашнє завдання. Опрацювати матеріал підручника: §7, ст. 44-49, завд. 7. Написати есе «Для чого мені знати свої права».

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додано
24 вересня 2022
Переглядів
217
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку