Правила безпечної поведінки під час канікул

Про матеріал
Методична розробка для класних керівників. Можна використовувати під час літніх та весняних канікул.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила безпечної поведінки на канікулах Підготувала класний керівник 6 класу Саргсян М. В.

Номер слайду 2

Правила особистої безпеки на вулиці ·         Якщо на вулиці хтось іде чи біжить за тобою, а додому далеко, біжи у найближче людне місце: до магазину, автобусної зупинки. ·         Якщо незнайомі дорослі намагаються відвести тебе силою, чини опір, кричи, гукай на допомогу: «Допоможіть! Мене веде незнайома людина!» ·         Не погоджуйся ні на які пропозиції незнайомих дорослих. ·         Не запрошуй  додому незнайомих, якщо вдома немає нікого з дорослих. ·         Не грайся надворі з настанням темряви.

Номер слайду 3

Правила поведінки, коли ти один вдома  Відкривати двері можна тільки добре знайомій людині.    Не залишай ключ від квартири в «надійному місці.    Не вішай ключ на шнурку собі на шию.     Не грай з гострими, колючими та ріжучими, легкозаймистими та вибухонебезпечними предметами, вогнепальною та холодною зброєю, боєприпасами. Не вживай лікарські препарати без призначення лікаря, наркотики, спиртні напої, не кури і не нюхай токсичні речовини. Якщо ти  загубів ключ – негайно сповісти про це батькам.

Номер слайду 4

Правила пожежної безпеки та поводження з електроприладами Забороняється: ·         Кидати незагашені  сірники, недопалки в приміщеннях. ·         Включати в одну розетку велику кількість споживачів струму. ·         Використовувати несправну апаратуру і прилади. ·         Користуватися пошкодженими розетками. Користуватися електричними прасками, плитками, чайниками без підставок з вогнетривких матеріалів. ·         Користуватися електрошнуром і проводами з порушеною ізоляцією. ·         Колупати у розетці ані пальцем, ані іншими предметами. ·         Самим лагодити й розбирати електроприлади.

Номер слайду 5

Провітрюйте приміщення, де встановлені газові прилади. Не використовуйте газові колонки та опалювальні котли за відсутності тяги в димоході, а також під час сильного поривчастого вітру, туману, дощу, снігу. Це смертельно небезпечно! Не перевіряйте тягу у вентиляційних каналах запаленим сірником. ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПРИ КОРИСТУВАННІ ГАЗОВИМИ ПРИЛАДАМИ

Номер слайду 6

Після користування газом закрийте крани на газопроводі. Не користуйтесь несправними газовими приладами. Не використовуйте для сну кухні та приміщення, де встановленні газові прилади. Не обігрівайте домівку за допомогою газової плити, не сушіть білизну над плитою. Не переміщайте, не встановлюйте та не ремонтуйте газові прилади самовільно. Довірте цю роботу професіоналам! Відчувши запах газу, закрийте газові крани і провітріть приміщення, не запалюйте вогонь, не вмикайте і не вимикайте електроосвітлення і електроапаратуру. Викличте аварійну службу за телефоном 104! Аварійно-диспетчерська служба працює цілодобово та без вихідних.

Номер слайду 7

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУНеобхідно рухатися тротуарами і пішохідними доріжками з правого боку. За межами населених пунктів, рухаючись узбіччям чи краєм проїжджої частини, обов’язково йти назустріч руху транспортних засобів. Необхідно користуватись виключно пішохідними переходами, зокрема підземними і наземними. У місцях із регульованими рухами слід керуватися тільки сигналами регулювальника чи світлофора. Необхідно виходити на проїжджу частину позаду транспортних засобів, упевнившись, що не наближаються інші транспортні засоби.

Номер слайду 8

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУКатегорично заборонено вибігати на проїжджу частину, влаштовувати на ній або поблизу неї ігри. Водіям велосипедів заборонено: керувати транспортом з несправним гальмом і звуковим сигналом, у темну пору доби; рухатися автомагістралями, коли поряд є велосипедна доріжка; рухатися тротуарами і пішохідними доріжками. Заборонено виїжджати на проїжджу частину на інших засобах для катання (скейтборд, самокат, ролики тощо); обирати місце для катання слід на дитячих майданчиках. Дітям заборонено перебувати поблизу залізничних колій без супроводу дорослих.

Номер слайду 9

ПРОФІЛАКТИКА ШЛУНКОВО-КИШКОВИХ ЗАХВОРЮВАНЬНасамперед мити руки перед вживанням їжі, після туалету та приходу з вулиці. Вживати у їжу тільки ретельно миті овочі, фрукти, ягоди. Не купувати у випадкових осіб на стихійних ринках, в антисанітарних умовах, молочні та м’ясні продукти. Не купувати «з рук» кондитерські кремові вироби, які без належної термічної обробки та умов виготовлення можуть стати середовищем для життєдіяльності і накопичення хвороботворних мікроорганізмів. М’ясні продукти необхідно варити, смажити до повної готовності, бо достатня термічна обробка знищує збудників небезпечних хвороб.

Номер слайду 10

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА РІЧКАХ І ВОДОЙМАХДіти повинні купатися виключно під наглядом дорослих. Вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків. Не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях. Не можна запливати за обмежувальні знаки. Слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо коли є вітер або сильна течія. Не підпливайте до коловоротів, пароплавів i катерів. Не стрибати головою вниз у місцях, глибина яких невідома.

Номер слайду 11

На території району купання в водоймах заборонене!

Номер слайду 12

Безпека в Інтернеті Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті.

Номер слайду 13

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ ПІДВИЩЕННЯ ТЕМПЕРАТУРИ ПОВІТРЯНе слід проводити багато часу на відкритому сонці, коли воно особливо активно (з 12:00 до 17:00 годин), якщо довелося вийти вдень у спеку – намагайтеся перебувати в тіні. Під час виходу на вулицю не забувати надіти головний убір. Літній одяг має бути легким і лише з натуральних тканин (бавовна, льон). Потрібно пити достатню кількість рідини (не менше 2-х літрів води на день), краще відмовитись від газованих напоїв. За можливості уникати фізичних навантажень (у спеку) і задушливих приміщень (у будь-який час).

Номер слайду 14

Правила безпечної поведінки у лісіЧого не слід робити:- пити воду з річок та озер. Найбільш надійні джерела води - струмки. Поблизу місць, де ви побачите мертвих рибу чи тварин, взагалі не можна навіть мити руки;- затримуватися біля поламаних дерев. Вони спираються одне на одне і можуть впасти, особливо під час вітру;- ходити біля болота. Болотною водою також не можна користуватися. Поблизу болота, як правило, водиться багато гадюк;- контактувати із дикими тваринами. У людей і тварин (олень, лисиця) близько 150 спільних хвороб. - залишати їжу у вашому наметі або поряд з місцем вашого відпочинку;- ховатися під високими деревами та залишатися на галявині під час зливи з блискавкою, бо блискавка може вдарити у найвище місце.

Номер слайду 15

Правила безпечної поведінки з тваринами. Не підходьте на вулиці до безпритульних кішок і собак, не гладьте і не беріть їх на руки. Вони можуть бути хворими, а деякі тварини кусаються без попередження. Не можна дражнити тварин, бити їх або кидати в них камені або палиці. Не годуйте тварин з рук!Не тікайте від собаки і не робіть різких рухів. Прийміть спокійне нерухоме положення. Якщо вас вкусила собака, негайно скажіть про це дорослим і зверніться до медичного робітника.

Номер слайду 16

В умовах воєнного стану відпочинок на природі може бути небезпечним.

Номер слайду 17

Мінна безпека. Не беріть в руки знайдені предмети. Зокрема, дитячі іграшки та гаджети, які розкидані на землі – це можуть бути замасковані вибухові пристрої. Поясніть це дитині. Заборонено: наближатися до вибухонебезпечного предмета; пересувати його або брати до рук; розбирати, кидати, бити по ньому; розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет; приносити вибухонебезпечний предмет додому.

Номер слайду 18

ПОВІТРЯНА ТРИВОГА: АЛГОРИТМ ДІЙВдома при повітряній тривозі потрібно: Закрити вікна, вимкнути всі прилади та світло. Швидко одягнутися, взяти з собою тривожну валізу з необхідними речами. Разом з дорослими прямувати до укриття та уважно стежити за повідомленням місцевої влади, правоохоронців. Якщо поруч немає укриття, дотримуватися правила «двох стін.

Номер слайду 19

Цінуйте власне життя та здоров’я Обговорюйте свої проблеми, не вважайте ганебним просити допомоги, женіть геть важкі думки, не намагайтеся досягти бажаного, шантажуючи інших власним життям, адже межа між грою і реальною небезпекою загинути надто тонка. Пам'ятайте про свою неповторність на Землі.

Номер слайду 20

Дякую за увагу! Безпечних канікул!

pptx
Додано
21 березня
Переглядів
119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку