Правила поводження з невизначеними предметами та речовинами

Про матеріал
Правила поводження з невизначеними предметами та речовинами. Під час прогулянки необхідно бути уважним і обережним. Не гратись з незнайомими предметами – вони можуть бути небезпечними. Якщо натрапила на якусь металеву, або іржаву річь – не торкайся її. Це може бути боєприпас, який залишився – міна, снаряд, або бомба. Може статися вибух.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила поводженя з невизначеними предметами та речовинами. Підготувалавчитель географіїШосткинської гімназіїМартиненко М. А

Номер слайду 2

Під час прогулянки необхідно бути уважним і обережним. Не гратись з незнайомими предметами – вони можуть бути небезпечними

Номер слайду 3

Якщо натрапила на якусь металеву, або іржаву річь – не торкайся її. Це може бути боєприпас, який залишився – міна, снаряд, або бомба. Може статися вибух.

Номер слайду 4

Щоб не сталося вибуху категорично забороняється1. Піднімати або переносити його. 2. Перекочувати з місця на місце.

Номер слайду 5

Щоб не сталося вибуху категорично забороняється – 3. Закопувати його в землю. 4. Намагатись його розпиляти або розібрати. 5. Кидати у воду або у вогнище.

Номер слайду 6

Зупинись. Запам'ятай місце знаходження. Відійди тим шляхом, яким прийшов. Повідом дорослих.

Номер слайду 7

ПОВІДОМ РЯТУВАЛЬНИКІВ ЗА НОМЕРОМ 101

Номер слайду 8

При виявленні небезпечних речовин і предметів , а також хімічних речовин у вигляді аерозолю, пилу, в крапельно-рідинній формі з неприємним запахом необхідно:• не доторкатися до небезпечних речовин;• припинити доступ до виявлених небезпечних речовин;• повідомити службу оперативного реагування міста, • негайно вийти за межі зони зараження (забруднення);• при попаданні отруйних речовин на шкіру, одяг, взуття негайно видалити їх ватним тампоном, папером або іншими підручними засобами;• після виходу із зони зараження необхідно провести часткову обробку від­критих частин тіла водою, бажано з милом, полоскання рота, гортані, носа, очей;• відчувши ознаки ураження, негайно звернутися до лікарні.

pptx
Додано
18 травня 2023
Переглядів
311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку