Правила виконання будівельних креслень будівель. Назви зображень будівлі.

Про матеріал
Матеріал на тему Правила виконання будівельних креслень будівель. Назви зображень будівлі.
Перегляд файлу

Правила виконання креслень

Щоб правильно виконати своїми руками креслення фасадів, плани поверхів та інші архітектурно-будівельні схеми, потрібно дотримуватися досить жорстких правил.

Товщина основної лінії повинна бути однаковою для всіх деталей креслення, виконуваних в однаковому масштабі. Виняток — креслення розрізів: видимі лінії контурів можуть бути накреслені тонкою лінією.

Найменування, назви та позначення в полі креслення можуть писатися без нахилу. А ось розміри та інші написи на стрілках пишуться похилими з кутом відносно підстави рядка близько 75 градусів.

Загальна кількість розмірів на кресленні повинна бути, як підказує здоровий глузд, достатнім для проведення будівельних робіт. При цьому допускається дублювання одного і того ж розміру на різних елементах зображення.

Розміри проставляються в міліметрах без позначення одиниць вимірювання. Однак рівень над грунтом проставляється в метрах з точністю до третього знака після коми.

Креслення будинку — фасад і план поверхів

Джерело: http://poradu24.com/remontu/kreslennya-budinku-fasad-i-plan-poverxiv.html

 

 

 

 

2. Які ж існують основні види будівельних креслень?

В залежності від стадій проектування будівлі розрізняють два основних типи будівельних креслень – це архітектурно-будівельні  та конструктивні креслення.

Уявіть собі, що Ви купили лотерейний квиток і він виявився виграшним. План участка 6 соток с домом

Отримавши кругленьку суму грошей, Ви хочете побудувати свій дім і зразу придбали для будівництва ділянку землі в центрі нашого міста. Але для будівництва вам необхідно замовити   …… Що? Правильно, РОБОЧИЙ ПРОЕКТ! Де ви його будете замовляти? Правильно, в спеціалізованій проектній організації! Ви приїздите  в офіс і, в першу чергу, знайомитесь з головним архітектором проекту. Розповідаєте про той «Будинок своєї мрії» в якому хочете жити все своє життя. Головний архітектор приступає до роботи – виконує архітектурно-будівельні креслення, які в повній мірі описують об’ємно-планувальне рішення вашого об’єкту. До таких креслень належать:

  • Фасади будівлі – це вигляди на будинок спереду, ззаду та з боків (головний фасад, дворовий фасад, торцьові фасади відповідно). Призначені фасади, в більшості, для розуміння стилю будівлі, загального архітектурного вигляду, першого наближення до знайомства з будівлею. На фасадах також можна побачити розташування основних зовнішніх елементів будівлі – вікон, вхідних дверей,  балконів, лоджий, пілонів, карнизів та їх висотні відмітки.

 

  • Плани поверхів будівлі – це розрізи будівлі горизонтальними січними площинами в межах визначеного поверху. На планах можна побачити розташування зовнішніх та внутрішніх стін, перегородок і прорізів в них. Розміри та розташування кожного Тема семестру «Природне і культурне середовище людини»приміщення

 

  • Розрізи будівлі – утворюються вертикальними січними площинами. На розрізах видно всі внутріщні елементи будівлі і їх висотні відмітки.

http://gk-drawing.ru/images/sections-buildings-002.jpg

  • Генеральний план (генплан) – це зображення благоустроєної ділянки при здачі будинку в експлуатацію. На генпланах показують всі доріжки, дороги, майданчики, споруди та озеленення території.

 

 

docx
Пов’язані теми
Креслення, Розробки уроків
Додано
12 травня 2021
Переглядів
1914
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку