Прентація "Образи рідного краю"

Про матеріал
Презентація до підручника Мистецтво Кондратової Л.Г. урок №33, презентацію виконала Камінська Наталія
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК 33. ОБРАЗИ РІДНОГО КРАЮ

Номер слайду 2

У скарбниці українського музичного мистецтва є твори, написані композиторами, народні твори й такі, що нагадують народні, але мають авторів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Музичну спадщину України неможливо уявити без фортепіанних творів Л. Ревуцького. Утілені в них образи рідного краю наповнені життєрадісністю, ліризмом, емоційністю.

Номер слайду 5

Який настрій створює прослухана мелодія? До якого виду музики вона належить: професійної, народної чи професійної в народному дусі? Поясни свою думку.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Образи рідного краю втілені засобами музики та поетичного слова в багатьох вокальних творах, у яких оспівано красу природи, щирих і веселих людей, любов до рідних та Батьківщини.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Уявіть себе на концерті. Оберіть ведучого/ведучу для оголошення пісні та соліста і солістку. Перший куплет буде співати соліст, другий куплет — солістка, а приспів — усі разом. Візьміться за руки і виконуйте ритмічні рухи тілом у такт музики. Розкажи про образи рідного краю, створені в інструментальній та вокальній музиці.

Номер слайду 10

Музична вікторина «Як ти знаєш свій пісенний край»Послухайте фрагменти пісень про рідний край. Пригадайте назви пісень та прізвища авторів.

Номер слайду 11

pptx
Додано
20 лютого
Переглядів
51
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку