Презентації до уроків математики в 5 класі "Середнє арифметичне"

Про матеріал

Презентації до уроків математики розроблені відповідно до підручника Істер О. С. Математика, 5 клас, але можна успішно використовувати і до інших авторів.

Кожна презентація побудована у вигляді опорної схеми із залученням анімаційних об'єктів. Це «зволожує» математичну «сухість» матеріалу, а також викликає в учнів додатковий інтерес, враховуючи їх вікові особливості. Крім того, кінематика презентацій будить в учнів різні види сприйняття і запам'ятовування інформації.

Розроблені презентації можна, при потребі, доповнити або перебудувати, враховуючи особливості викладання в тому чи іншому класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Середнє арифметичне Розглянемо задачу 1. Підприємець має рахунки у трьох банках: в І – він отримує 10%, в ІІ – 15%, а ІІІ – 20%. Знайдемо середній прибуток від вкладів. Розв'язання. (10+15+20):3=15 (%). 10 15 20 5 5 посередині Число, знайдене від ділення суми чисел на кількість доданків Ā = (а1 + а2 + …) : n

Номер слайду 2

Розглянемо задачу 2. Автомобіль проїхав шлях дотримуючись правил : 15 км з швидкістю 40 км/год, 11 км з швидкістю 110 км/год, а 3 км – 60 км/год. Знайти середню швидкість руху? Розв'язання. За означенням: Середня швидкість руху Середня швидкість: Отже середня швидкість не дорівнює середньому значенню швидкості! 40 110 60 S1 S2 S3

Номер слайду 3

Розглянемо практичне завдання 3. Відповідь. 1,5 мм. З'ясуй, якої товщини дріт. Округли до десятих міліметра. Розв'язання. Поділимо ширину мотка дроту, що співпадає з поділкою лінійки на кількість витків:

ppt
Додано
20 липня 2018
Переглядів
1332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку