Презентаціія " Урок письма у післябукварний період. Великдень. Склад. Наголос" 1 клас"

Про матеріал

Презентація до уроку навчання грамоти (письмо), підготовлений для навчання в дистанційний період.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок письма післябукварний період. Тема уроку. Великдень Склад. Наголос. Підготувала: Левашова Вікторія Вікторівна. ЗЛ «Логос»2021 р.

Номер слайду 2

Письмо1 – Б 26 квітня. Класна робота

Номер слайду 3

Гра «Добери склад»Доберіть склад, щоб утворилося слово. Гру...кали... воро... коро... Велик... ВЕЛИКДЕНЬ

Номер слайду 4

Крашанка або ще її називають галунка. Найпростіший спосіб для отримання крашанок – варити яйце у лушпинні цибулі. Так, крашанки отримають жовто-коричневий колір. • Рожевий колір буде з соку буряку; • Світло-синій – з ягоди чорниці; • Жовтий – з куркуми; • Зелений – з кропиви; • Чорний або коричневий – з оболонки волоських горіхів;Що таке крашанка?

Номер слайду 5

Що такеписанка?Такий вид великоднього яйця можна вважати найскладнішим, адже процес написання є довгим, вимагає терпіння та зосередженості. Кожен символ, малюнок на писанці має своє значення.

Номер слайду 6

Хвилинка каліграфіїЗапиши склади письмовими буквами в рядок. А Л М Я Кр ан вел ньо

Номер слайду 7

Напишіть каліграфічно. Починай писати з абзацу (тобто відступай праворуч від початку рядка відстань в один пальчик)Крашанки і писанки — прикраса великоднього столу.

Номер слайду 8

Прочитайте речення, правильно наголошуючи слова. У книзі сорок сторінок. У сорок скрипучий голос. На березі пасуться кози. На березі з’явилися листочки. Місце наголосу може змінити значення слова.

Номер слайду 9

Запишіть два речення з чотирьох(на вибір)Став наголос у підкреслених словах. У книзі сорок сторінок. У сорок скрипучий голос. На березі пасуться кози. На березі з’явилися листочки. Кожне речення починай писати з нового рядка.

Номер слайду 10

Гра «Шифрувальник»— Запишіть слова в рядок через кому. Поділіть слова на склади, поставте наголос. БЕРВА                          СНЕВА                            ВЯТОССКАПИ                       ІДЕНЯЛ

Номер слайду 11

П е р е в і р я й. Поділіть слова на склади, поставте наголос. БЕРВА, СНЕВА,  ВЯТОС, СКАПИ,  ІДЕНЯЛ. Вер-ба, вес-на, свя-то, пас-ки, не-ді-ля. Яке слово зайве? Чому?                                                               

Номер слайду 12

Після уроку перевіряй все написане.

pptx
Додано
29 квітня 2021
Переглядів
1143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку