Презентація на тему "Читаю про дитячі ігри. Робота над лічилкою Емілії Саталкіної «Лічилочка»".

Про матеріал
Мета: розвивати вміння дітей спілкуватися і підтримувати товариські стосунки в грі; розвивати зв'язне мовлення; виховувати тактовне ставлення одне до одного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Читаю про дитячі ігри. Робота над лічилкою Емілії Саталкіної «Лічилочка»

Номер слайду 2

Гра «Кубик запитань»— Яку гру ви бачите на малюнку?— Чи грали ви в таку гру?Учасники стають в коло. Завдання кожного гравця – зловити м’яч – «гарячу картоплю» і якомога швидше кинути його іншому гравцеві, щоб не обпекти руки. Хто з гравців «обгорів» (не зловив м’яча, м’яч вислизнув з рук, затримав м’яч у руках більше однієї секунди) присідає в середину кола. Гра продовжується. Гравці всередині кола, пересуваючись навприсядки, намагаються доторкнутися до м’яча, який летить в повітрі. Кому це вдасться – стає на місце гравця, котрий кидав м’яча, а той сідає всередину кола.

Номер слайду 3

ЛІЧИЛКАЛетів рій бджілок зі ста лічилок. Зійшлися діти, давай лічити. Бо кожна бджілка, немов лічилка:кого укусить — жмуритись мусить.

Номер слайду 4

ЛІСОВА ЛІЧИЛКАРаз і два. Раз і два. В нас лічилка — лісова!В лісі — дерево дуплисте,а в дуплі живе сова,що жовтаві очі має,Спить — удень. Вночі — літаєДобрий сну, сові приснись!Я — ховаюсь! Ти — жмурись!

Номер слайду 5

Е. Саталкіна « Лічилочка»

Номер слайду 6

Гра-веснянка «Подоляночка»Десь тут була подоляночка,Десь тут була молодесенька. Тут вона впала,До землі припала,Личка не вмивала, Бо води не мала. Ой устань, устань, подоляночко,Ой устань, устань, молодесенька. Вмий своє личко,Личко біленьке,Та візьмися в бочки,      Поскачи навскочки,      Біжи до Дунаю,Бери ту, що скраю.

Номер слайду 7

Гра «Панас»Панасе, Панасе, На чому стоїш?— На камені! — Що продаєш?— Квас!Лови мишей, та не нас!

Номер слайду 8

Молодці!

pptx
Додав(-ла)
МАНЧУЛ Люба
Додано
5 травня 2021
Переглядів
1896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку