Презентація - дослідження .Країни Океанії - регіон екзотичного туризму

Про матеріал
Провести дослідження з теми «Країни Океанії - регіон екзотичного туризму» ми вирішили тому, що нам стало цікаво: 1.Що таке екзотичний туризм? 2.Які острівні країни Океанії відомі оздоровчим, пригодницьким та екзотичним туризмом? 3.На яких островах Океанії туристів очікують дайвінг (підводне плавання), кайтсерфер, віндсерфінг, парасейлінг, спортивна риболовля, яхтинг?. У пошуках відповідей на ці запитання ми звернулися та використали підручники, тематичні карти, довідники,,енциклопедії, Інтернет – ресурси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країни Океанії - регіон екзотичного туризму. Мета дослідження: з’ясувати склад та розвиток оздоровчого, пригодницького та екзотичного туризмому острівних країни Океанії , виявити проблеми та перспективи розвитку острівних країн Океанії,відомих у туристичному бізнесі. Дослідження – презентацію підготувала учениця 10– А класу Білоцерківського навчального закладу загальної середньої освіти II-III ступенів з інституційною формою навчання №1 Тищенко Анастасія. Керівник : вчитель географії – Романчук Л. М.

Номер слайду 2

Дослідження - презентація «Країни Океанії - регіон екзотичного туризму»Я, Тищенко Анастасія,учениця 10 – А класу. вирішила провести дослідження з теми «Країни Океанії - регіон екзотичного туризму»тому, що мені стало цікаво: 1. Що таке екзотичний туризм?2. Які острівні країни Океанії відомі оздоровчим, пригодницьким та екзотичним туризмом?3. На яких островах Океанії туристів очікують дайвінг (підводне плавання),кайтсерфер, віндсерфінг, парасейлінг, спортивна риболовля, яхтинг?. У пошуках відповідей на ці запитання я звернулася та використала підручники, тематичні карти, довідники,,енциклопедії, Інтернет – ресурси.

Номер слайду 3

Що таке екзотичний туризм?Слово «екзотика» походить від грецького слова «exotikos» - чужий, іноземний. Це предмети, явища, риси чогось, химерні, надзвичайні особливості (природи, звичаїв, мистецтв і ін.), Віддалених південних східних країн, районів, які людям інших місць здаються химерними, незвичайними. У сучасній інтерпретації з екзотичним туризмом пов'язані не тільки пізнавальні емоції і задоволення, а й дивовижні, гострі відчуття з нальотом авантюризму і екстремальним подорожжю. Екзотичний туризм в даний час є затребуваним турпродуктом.

Номер слайду 4

Острівні країни Океанії відомі оздоровчим, пригодницьким та екзотичним туризмом. Туристичнимикраїнами Океанії є острів Гуам (США), Маршаллові Острови, Тонга, Північні Маріан- ські острови (США), Фіджі, Французька Полінезія (Таїті та Бора-Бора), Палау, Папуа-Нова Гвінея,острів Яп, Чуук (більш широко відомий як Трук.лагуна Бека та інші острівні країни Океанії. Варто лише вимовити: « Таїті, Муреа, Бора-Бора ... » - і перед очима відкриється бірюзова лагуна, обрамлена кокосовими пальмами, і пронесуть загадкові посмішки таїтянських дівчат з полотен Поля Гогена . Відкрийте Полінезію , її гостинність, культуру, квіти, аромати, пісні і танці, білі і піщані пляжі, таїтянську доброзичливість і французьке « art de vivre » (мистецтво насолоджуватися життям), водні види спорту і дивовижні екскурсії по горам! Ви переноситесь з острова на острів, як у казці з однієї країни чудес в іншу. Це фарби райських пейзажів і солодкий запах тропічних квітів, це незабутні пригоди на іншому кінці Землі.

Номер слайду 5

Острівна держава - Палау. Острівна держава Палау не дуже добре відома туристам, за винятком, мабуть, найбільш активних дайверів, а, між тим, красиві зелені острови в теплих блакитних океанських водах, чудові пляжі, привітне населення, найбагатше підводне життя і віддаленість від метушні та цивілізації можуть скласти незабутнє враження від відпочинку на Палау. Перш за все в Палау їдуть любителі дайвінгу, адже підводний світ країни вважається одним з найбагатших у світі. У прибережних водах Республіки Палау мешкає більше 1500 видів риб і більше 700 різновидів коралів і губок. Під водою можна побачити різноманітних риб, починаючи від спинорогов, луціанів, риб-метеликів, Аргусом і барракуд і закінчуючи губанами-Наполеонами і рифовими акулами. Також тут мешкають отруйні морські змії, молюски, зелені черепахи, рідкісна черепаха-бисса, скати, манти, каракатиці та рідкісні дюгони (ламантини). Крім того, в водах, що омивають острови, на дні покояться затонулі з озброєнням періоду Другої світової війни. .

Номер слайду 6

Таїті - перлина Французької Полінезії. Таїті - це острів у вигляді черепахи, який приваблює не тільки професіоналів, а й спортсменів-любителів екстриму. На Малому Таїті Теахупоо щороку проводять щорічні чемпіонати з Billabong Pro Teahuppo. Теахупоо славиться з бурхливими і високими хвилями, які реально підкорити тільки досвідченому серферу. Найпопулярнішими розвагами на Таїті вважаються дайвінг, серфінг і віндсерфінг. При бажанні ви можете відправитися в круїз по островах Французької Полінезії, насолодитися риболовлею або самотою на власному пляжі.,У столиці Французької Полінезії Папеете працює захоплюючий музей чорного перлів. Тут ви можете дізнатися історію унікальних прикрас і придбати вподобаний виріб

Номер слайду 7

Фіджі. Для багатьох серферів невеликий острів в архіпелазі Фіджі - це мета життя. На маленькому клаптику землі в формі серця під назвою Таваруа (Tavarua) ви не знайдете великої різноманітності розваг. Все, за чим люди приїжджають в ці краї - знаменита хвиля Cloudbreak. Забудьте про музеї, історичні будівлі та нічне життя. Все, що вам потрібно робити, пройшовши довгий шлях до острова - це насолоджуватися дивовижною природою. Там сама блакитна вода в усьому світі і хвилі на будь-який смак. Більшість відомих дайв-сайтів Фіджі розташовуються групами і зосереджені в районах підводних плато і атолових утворень, до яких можна дістатися від берега. Умови на Фіджі ідеальні для занурень - температура води цілий рік тримається в районі від + 25 ° C (травень-листопад) до + 30 ° C влітку. Видимість досягає 40 метрів. Сезон для дайвінгу на Фіджі - круглий рік, але найкращим вважається період з квітня по жовтень. У листопаді починається сезон дощів, що триває десь до січня (офіційно до березня).

Номер слайду 8

Папуа - Нова Гвінея. Навіть якщо ви є досвідченим мандрівником і досвідченим кайтером, поїздка в Папуа-Нову Гвінею назавжди залишиться у вашій пам'яті. Дика природа, захоплюючі дух пейзажі, атоли і коралові рифи, тропічні джунглі, захоплюючі таємниці, загублені культури і дуже щасливі і привітні люди чекають вас. Що стосується кайтинга, то в цьому місці вас зустрінуть постійні пасати в 18-25 вузлів, що дмуть над тропічними теплими і безлюдними водами.

Номер слайду 9

Острів  Бека Острів  Бека є оазис прекрасної незайманої природи з прекрасними пляжами, водоспадами і кораловими рифами найхимерніших форм. Для дайвера інтерес представляють коралові рифи, стінки, тунелі і затонулі кораблі, а також різні види великих риб. На острові розташовані кілька фіджійських сіл з багатими культурними традиціями. Жителі острова зберегли свій багатовіковий устрій життя, звичаї і традиції, наприклад, такі як ходіння по вогню. Села руку і Дакуібека - єдині в своєму роді поселення племені Сава. В лагуні Бека можна зустріти до 8 видів акул, в тому числі білоперих, няньок, лимонних, тигрових, сірих рифових. Під час шоу-годувань одночасно збираються до 15 великих бичачих (тупорилих) акул. Незаймана природа, прекрасні пляжі острова, екзотична флора і фауна, лагуна з багатющим підводним світом, чудові місця для снорколінга і дайвінгу приваблюють сюди туристів з усього світу. Лагуна Бека створена бар'єрним рифом і, можливо, коли-то була кратером вулкана.

Номер слайду 10

Яп -один із островів Мікронезії. Яп - справжній рай для шанувальників дайвінгу і, особливо, для любителів підводного фото-і відеозйомки. Тут можна спостерігати неймовірне розмаїття строкатих екзотичних риб, дивовижних безхребетних, дельфінів і акул, черепах, чудові м'які і тверді корали, яких в водах Япа налічується понад 200 видів. Але головна підводний пам'ятка Япа - велика популяція мант, або гігантських скатів, зустріч з якими гарантована протягом всього року. Кращий час для дайвінгу з січня по травень. Яп складається з 134 островів і атолів. На думку багатьох туристичних видань, Яп входить в ТОП-3 кращих місць для дайвінгу. Нескінченні пляжі, атоли, кілька колоритних сіл приваблюють туристів з усіх куточків земної кулі, щоб познайомитися з унікальною життям острова і відчути єдність з природою.

Номер слайду 11

Чуук (більш широко відомий як Трук ) вважається Меккою рек-дайвінгу , а підводні мешканці - колонії коралів і кольорові рибки - не головне в цій лагуні. Дайверів сюди вабить найбільше у світі кладовище затонулих кораблів. Десятки суден з японської військової бази часів Другої світової війни, а також збиті в 1944 році літаки - все це спочиває на днищі.. Всесвітньо відомий "підводний музей" Чуук - цілий японський флот покоїться на дні лагуни, як свідчення найбільшої військово-морської катастрофи в історії. Кожен корабель знаходиться в тому вигляді, в якому його застала загибель: деякі вертикально, деякі скоєно не пошкоджені, інші збереглися лише частково. Частина транспортів заповнена зброєю, вантажівками і літаками-винищувачами, члени команд так і залишилися похованими в морі.

Номер слайду 12

Висновок. Перспективи розвитку острівних країн Океанії. Острівні країни Океанії мають усі необхідні умови для розвитку туризму та рекреаційної діяльності. За останні десятиліття туризм посів чільне місце в економіці країн Океаніїії.. Однак ексклюзивність туристичних ресурсів даного регіону робить йогоконкуркнтноздатним серед інших турестичних регіонів Значна кількість острівних країн Океанії існує за рахунок міжнародного туризму. Федеративні Штати Мікронезії, Палау, Фіджі вже тривалий час асоціюються у західного споживача із туристичним «раєм» - блакитні лагуни з чистою водою і теплим піском пляжів, коралові рифи,ю екзотична флора і фауна манять до себе тисячі мандрівників. Десятки і сотні кілометрів ідеальних пляжів чекають свого часу.  Проблеми розвитку острівних країн ОкеаніїВідсутність на багатьох островах в Океанії постійного населення через нестачу питної води і ресурсів першої необхідності ускладнює розвиток туристичної індустрії. Однією з головних перешкод розвитку туристичного ринку є значна віддаленість від основних ринків споживачів даних послуг.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новочуб Валентина
    Дякую за чудовий матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
33316
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку