Презентація - Навчальний проект №2:«Історичне значення вогню"

Про матеріал

(конкурс "Вчительська десятка")

Навчальний проект №2:«Історичне значення вогню" (презентація до уроку за підручником Григорович О.В., 7 кл)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота учня 7-А класу Бахмут Михайла

Номер слайду 2

Півтора мільйона років тому людина приборкала вогонь. Це була, мабуть, найбільш видатна подія в історії людства: вогонь давав світло і тепло, відганяв диких звірів і робив м'ясо смачнішим. Він був великим чарівником: вів від дикості до цивілізації, від природи до культури.

Номер слайду 3

Довгий час люди боялися вогню, вони бачили, які руйнування несли за собою лісові пожежі, коли люди і звірі в паніці тікали, щоб врятуватися, адже вони нічого не могли вдіяти з цією руйнівною силою. Вони нічого не могли зробити.

Номер слайду 4

Але прийшов час, коли первісні люди почали розуміти що трохи вогню створює тепло в печері а їжа приготовлена ​​на вогні — набагато смачніше. Тоді вони почали приручати вогонь постійно підтримуючи його хмизом і дровами. Стародавні люди ретельно стежили за вогнем навіть призначалися чергові відповідальні за те, щоб вогонь не згас.

Номер слайду 5

Завдяки вогню люди еволюціонували та згодом стали робить зброю з меді та посуд із приборами стали цивілізованішими та розумнішими.Та стали схожими на нас.

Номер слайду 6

Першим хімічним способом одержання вогню стала каталітична реакція,відкрита німецьким хіміком Й.Деберайнера. Базуючись на своєму відкритті, він створив «водневе кресало» (кресало Деберайна). Водневе кресало являло собою банку, в якій цинкова пластина взаємодіяла з сірчаною кислотою – і починав виділятися водень. Коли відкривався клапан, водень виходив назовні і його струмінь, що потрапляла на губчасту пластину, яка грала роль каталізатора, запалала в повітрі. По суті, кресало Деберей було першою запальничкою.

Номер слайду 7

 Хоча воно було вдосконалене голландським ученим П.Кіппом, його швидко витіснили перші сірники. Запалювальні сірники вперше з'явилися на початку 30-х років XIX століття.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Краснова Ольга Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Серафин Ірина Сергіївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
23 липня 2018
Переглядів
101503
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку