Презентація- Т.Шевченко

Про матеріал
Презентація до дня народження Шевченка. При використанні , слід вказувати автора. Дякую!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великий Син України, Справжній Патріот – Тарас Григорович Шевченко. Мені ж, мій Боже, на земліПодай любов, сердечний рай!І більш нічого не давай! Т. Шевченко

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року в маленькому селищі Моринці, яке розташувалося в Черкаській області. Все дитинство Тарас проводить у своєму селищі , а також в селищі , яке знаходиться під владою генерал-лейтенанта Енгельгардта. В вісім років Тарас таємно навчався грамоті у міського священика. Ще змалечку Тарас Шевченко дуже любив мистецтво. В 1831 році Тарас разом з поміщиком переїхав до Санкт-Петербургу. Де навчався у майстра Ширяєва. Саме завдяки Ширяєву Шевченко зміг познайомитись з Ермітажем Та Літним Садом.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

А також з Жуковським і Брюлловим. Які пізніше зіграють дуже важливу роль у його звільненні. У 24 роки Тарас зміг звільнитись з кріпосного права , саме завдяки вище згаданим Жуковським і Брюлловим. Вони зібрали на аукціоні 2500 рублів і викупили юнака з кріпацтва. Минув час… Тарас Григорович Шевченко зустрічає своє сорок сьоме день народження тяжкохворим. Смерть прийшла до Кобзаря після свого дня народження. Помер Шевченко далеко від Батьківщини- у Санкт-Петербурзі. Де його було поховано на Смоленському кладовищі. Але в його заповіті прах було перевезено на Тарасову гору(Україна).

Номер слайду 6

Головні знайомі Т. Шевченка. Василь Жуковський Карл Брюллов

Номер слайду 7

Про твори Т. Шевченка. Якою незвичайною та мрійливою постає природа в поезіях Кобзаря . Тарасові Шевченку вдалося майстерно змалювати красу українського вечора, спокій та затишок мальовничих садків і левад. Вірш «Садок Вишневий коло хати…» унікальний тим , що в ньому майже немає художніх засобів. – Таке буває рідко. Треба мати неймовірний талант , щоб простими словами «Змалювати» красу весняного вечора й гармонію природи.

Номер слайду 8

«За сонцем хмаронька пливе…»‘І хмароньку рожевую,І тьму за собою. Розстилає туман сивий,І тьмою німою. Оповиє тобі душу,Й не знаєш, де дітись,І ждеш його, того світу,Мов матері діти.

Номер слайду 9

Ілюстрація до поеми «Катерина»Ілюстрація до вірша «Садок Вишневий коло хати…»Ілюстрація до вірша « За сонцем хмаронька пливе…»Ілюстрація до книги «Думи мої Думи»Ілюстрація до поеми «І мертвим , І живим»

Номер слайду 10

Отже, Тарас Григорович Шевченко – відомий син України, патріот. Де б не знаходився Кобзар, подумки він завжди залишався з Україною!Скільки краси і смутку ховається у творах Кобзаря! Але завдяки його невтомній праці нашу Батьківщину знають всі!

Номер слайду 11

pptx
Додано
22 квітня 2021
Переглядів
677
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку