Презентація § 1. Базові поняття 5 клас НУШ ВЖР

Про матеріал

Вчимося жити разом : підручник для 5 кл./ Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, К. С. Василенко, І. В. Лаврентьєва, Н. В. Андрук.:Видавництво «Алатон», 2022.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вступ § 1. Базові поняття. Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви:дізнаєтеся про життєві навички та їх класифікацію; з’ясуєте, що таке тренінг; створите свої правила групової роботи; проаналізуєте права й обов’язки дітей; розвиватимете уміння працювати у групах.• життєві навички • тренінг • правила групи • права • обов’язки

Номер слайду 3

Бути здоровим – це престижно і навіть модно, цьому навчають у школі

Номер слайду 4

життєві навички. Курс «Вчимося жити разом» розвиває життєві навички, необхідні для кожної людини. Психологічні допомогають людині ладнати зі своїм внутрішнім світом — думками та почуттями. Соціальні допомогають людині ладнати з зовнішнім оточенням. Життєві навички поділяются на:психологічні соціальні.

Номер слайду 5

життєві навички. Перейдіть за QR-кодом. З’єднайте стрілочками на бланку завдання символічні зображення і назви життєвих навичок.https://docs.google.com/drawings/d/1h40 Rg. Lvysp. Nh. Ym. YUYx5_h. J3 HVJa. HE-clg. PZ67 DA7t. Mg/edit?usp=sharing

Номер слайду 6

життєві навички. У групах складіть розповідь, як поводяться люди, які вміють: контролювати себе, мирно розв’язувати конфлікти, планувати свій час, співпрацювати з іншими, ефективно спілкуватися. Яких навичок ви хочете набути?

Номер слайду 7

що таке тренінг. Уроки курсу «Вчимося жити разом» відбуватимуться у формі тренінгів. Рольові ігри. Мозкові штурми. Обговорення

Номер слайду 8

що таке тренінг. Правила, які допоможуть із комфортом працювати на уроках

Номер слайду 9

що таке тренінг1. Прочитайте притчу на с. 11 підручника. 2. Обговоріть: Як живеться у місті, де немає правил дорожнього руху? Навіщо у будь-якій спільноті потрібні правила? 3. За зразком на мал. 2 запишіть на плакаті свої правила групи. 4. Підпишіть їх на знак того, що ви обіцяєте їх виконувати. 5. Створіть назву, девіз та емблему групи. Презентуйте їх однокласникам. 6. Запишіть свої очікування від курсу «Вчимося жити разом». 7. Обговоріть їх у класі. Правила важливі в усіх сферах життя людей.

Номер слайду 10

що таке тренінг

Номер слайду 11

Права та Обов’язки дітей У листопаді 1989 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) прийняла Конвенцію про права дитини. Конвенція містить 54 статті, з них 42 присвячені правам дитини. Разом із правами всі громадяни (й діти також) мають певні обов’язки. Наприклад, діти мають право на освіту, але й водночас зобов’язані вчитися.

Номер слайду 12

Права та Обов’язки дітей Перейдіть за QR-кодом і подивіться мультфільм про права дитини. За наданим за QR-кодом шаблоном з’єднайте малюнок і право, яке на ньому зображено. Доповніть цей перелік правами, які, на вашу думку, необхідно додати. Поясніть ваш вибір. Розподіліть права та обов’язки дітей, перейшовши за QR-кодом і виконавши інтерактивну вправу на платформі Learning. Apps.

Номер слайду 13

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 14

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 15

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

pptx
Додано
12 вересня 2022
Переглядів
1767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку